ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Τι λέει η μητέρα μετά τη μήνυση για την απουσία του γιου της επειδή δεν έκανε self test

Σχολείο Θεσσαλονίκη μήνυση

Μήνυση σε διευθυντή σχολείου στον Εύοσμο υπέβαλε μητέρα αφού δεν άφησαν τον γιο της να μπει στο μάθημα επειδή δεν είχε κάνει self test.

Αναστάτωση έχει προκληθεί σε Λύκειο στον Εύοσμο της Θεσσαλονίκης μετά τη μήνυση που υπέβαλε μητέρα σε βάρος του διευθυντή του σχολείου επειδή δεν άφησαν τον γιο της να μπει στο μάθημα καθώς δεν είχε κάνει self test.

H μητέρα του μαθητή σε δηλώσεις της στον ΑΝΤ1 χαρακτήρισε «αναξιόπιστα» τα self test επικαλούμενη τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία τους.

Το σχολείο, εντωμεταξύ, τελεί υπό κατάληψη μετά το περιστατικό.

«Βάσει του νόμου Α/120 του Συντάγματος, δεν είναι υποχρεωμένος να υποστεί καμία ιατρική πράξη χωρίς τη συναίνεσή του» υποστήριξε η μητέρα του μαθητή.

Όπως είπε υπέβαλε «μήνυση κατά της διοίκησης του σχολείου και κατά παντός υπευθύνου γιατί δεν μπορεί ένας μαθητής να μένει εκτός σχολείου και να κινδυνεύει να μείνει από απουσίες».

«Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που τα self test αντικρούονται με τα ιατρικά κέντρα», υποστήριξε η μητέρα και συμπλήρωσε πως «δεν ξέρουμε τι ουσίες έχουν μέσα τα self tests ούτε πώς μπορούν να λειτουργήσουν στον οργανισμό κάθε παιδιού».

Μάλιστα, είπε πως η ίδια έχει νοσήσει από κορονοϊό, με όλα τα συμπτώματα και «το έχω αντιμετωπίσει με σωστή αγωγή που μου υπέδειξε γιατρός»

Το μεσημέρι της Τετάρτης, μάλιστα, μια ομάδα περίπου τριάντα ατόμων συγκεντρώθηκε έξω από το σχολείο για να εκφράσει τη συμπαράστασή της στην μητέρα του μαθητή.

Όταν είδαν να καταφτάνει έξω από το σχολείο ένα περιπολικό της Αστυνομίας το περικύκλωσαν και ζητούσαν από το πλήρωμά του να συλλάβει τον διευθυντή αγνοώντας ότι με προφορική εντολή του εισαγγελέα δεν ακολουθήθηκε η διαδικασία του αυτοφώρου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Συνάντηση Δένδια – Ερντογάν: Γιατί ο «σουλτάνος» ζήτησε να δει τον Έλληνα υπουργό –Όλο το παρασκήνιο