ΕΛΛΑΔΑ

Kινητοποιήσεις κτηνοτρόφων και οδηγών ταξί στη Σάμο

Kινητοποιήσεις κτηνοτρόφων και οδηγών ταξί στη Σάμο

Κτηνοτρόφοι προχώρησαν σήμερα στην κατάληψη της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου.


Συγκεκριμένα πρόκειται να μεταβούν στο νησί με σκάφος δέκα συνάδελφοί τους από την Ικαρία, ενώ αύριο οι κτηνοτρόφοι δήλωσαν ότι θα έχουν μαζί τους τουλάχιστον 500 ζώα.

Στην ανακοίνωσή τους διευκρινίζουν πως δεν προτίθενται να συζητήσουν με κανέναν φορέα, αν δεν υπάρξει συγκεκριμένη πρόταση που να δίνει λύση άμεσα στο πρόβλημά τους.

Έχουν ήδη ορίσει χρονοδιάγραμμα έως τις 20 του μήνα και αν μέχρι τότε δε βρεθεί χώρος για να σφάξουν, θα προχωρήσουν με τον παραδοσιακό τρόπο σφαγής και θα διαθέσουν, τα αμνοερίφια προς 7 ευρώ το κιλό, προκειμένου η αγορά της Σάμου να προμηθευθεί μετά από ένα χρόνο, ντόπιο κρέας και όχι το εισαγόμενο το οποίο πωλείται όλο αυτό το διάστημα.

Στις κινητοποιήσεις των κτηνοτρόφων συμμετείχαν και οι οδηγοί ταξί του νησιού, οι οποίοι βρέθηκαν επίσης έξω από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας.

Από την πλευρά του ο εμπορικός σύλλογος Σάμου έστειλε επιστολή συμπαράστασης στηρίζοντας τον αγώνα τους, ζητώντας από τις τοπικές αρχές να δώσουν άμεσα την οριστική λύση σε αυτό το σοβαρό πρόβλημα.