ΕΛΛΑΔΑ

ΔΕΘ 2021: Αποσύρθηκε η Γαλλία ως τιμωμένη χώρα – Ποια θα την αντικαταστήσει στη φετινή έκθεση

ΔΕΘ 2021: Αποσύρθηκε η Γαλλία ως τιμωμένη χώρα – Ποια θα την αντικαταστήσει στη φετινή έκθεση

Αποσύρθηκε η Γαλλία από τιμώμενη χώρα για τη φετινή ΔΕΘ με την διοίκηση του οργανισμού να σχεδιάζει λύσεις για την αντικατάστασή της

Με φυσική παρουσία και όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα θα διεξαχθεί η φετινή ΔΕΘ από την οποία, όμως, αποσύρθηκε η Γαλλία ως τιμώμενη χώρα.

«Η διάθεση όλων είναι να λειτουργήσει φέτος η Έκθεση εκτός κάποιας δραματικής ανατροπής των δεδομένων. Η αγορά το θέλει, η Πολιτεία το θέλει και φυσικά κι εμείς το θέλουμε, για πολλούς λόγους, οικονομικούς αλλά και άλλους» δηλώνει στην Voria.gr ο πρόεδρος της ΔΕΘ – HELEXPO Τάσος Τζήκας.

Όπως εξηγεί ο κ. Τζήκας φέτος τα πράγματα φαίνονται να είναι πολύ καλύτερα καθώς, στο μεταξύ, θα έχουν προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό και οι εμβολιασμοί.

«Φυσικά θα τηρήσουμε όλα τα προβλεπόμενα μέτρα όσον αφορά τις αποστάσεις, τον ελεγχόμενο αριθμό των επισκεπτών, ενώ θα αξιοποιήσουμε και όλα τα διαθέσιμα εργαλεία όπως τα self tests, τα rapid tests κ.ο.κ.».

«Θέλουμε η φετινή Έκθεση να αναδειχθεί σε ένα σημαντικό ευρωπαϊκό γεγονός, καθώς θα πρόκειται για την πρώτη έκθεση στην Ευρώπη μέσα στο 2021».

Συγχρόνως με την Έκθεση θα γίνει και το φόρουμ το οποίο διοργανώθηκε για πρώτη φορά πέρυσι, σαν μια υβριδική Έκθεση, λόγω της δυσμενούς συγκυρίας της πανδημίας.

Από χθες, Δευτέρα, όλο το δυναμικό της ΔΕΘ – HELEXPO βρίσκεται στις θέσεις του καθώς ξεκινά η ουσιαστική φάση της προετοιμασίας.

«Ήδη έχουμε ξεκινήσει να ενημερώνουμε την αγορά ότι η Έκθεση θα γίνει κανονικά. Όπως γίνεται τα τελευταία χρόνια, έτσι και φέτος στη διοργάνωση θα δοθεί έμφαση στις νέες τεχνολογίες. Ωστόσο, ο κεντρικός άξονας θα είναι 'Ο κόσμος μετά την πανδημία, οικονομικός, κοινωνικός, πολιτικός», επισημαίνει ο πρόεδρος της ΔΕΘ – HELEXPO.

Χωρίς τη Γαλλία

Η δεύτερη είδηση σχετικά με την ΔΕΘ η οποία πρόκειται να γίνει το διάστημα 11 με 19 Σεπτεμβρίου, αφορά την τιμώμενη χώρα.

«Επρόκειτο να είναι η Γαλλία η οποία όμως μας ειδοποίησε πως δεν θα συμμετάσχει παρότι το θέλει πάρα πολύ. Ο λόγος είναι ότι δεν μπορούν ακόμη να ενεργοποιήσουν τις επιχειρήσεις τους, καθώς βρίσκονται σε κάποιας μορφής lockdown και επειδή δεν θέλουν να υποβαθμίσουν τη συμμετοχή τους, γι' αυτό και μας ενημέρωσαν, και συμφωνήσαμε, ότι καλό θα ήταν να μεταθέσουμε για τα επόμενα ένα με δύο χρόνια, τη συμμετοχή τους στη ΔΕΘ ως τιμώμενη χώρα» λέει ο κ. Τζήκας.

«Έτσι θα δούμε μέσα στη διετία 2022 και 2023 πως θα γίνει η κατανομή με τη Γαλλία και τη Γερμανία στο ρόλο της τιμώμενης χώρας» προσθέτει ο πρόεδρος της ΔΕΘ.

Έπειτα από αυτήν την εξέλιξη, όπως εξηγεί ο κ. Τζήκας, «ξεκινήσαμε να δουλεύουμε ένα concept να είναι τιμώμενη χώρα φέτος η Ελλάδα. Σε μια κατεύθυνση 'παρελθόν, παρόν και μέλλον', με αφορμή και την επέτειο των διακοσίων χρόνων από την ελληνική επανάσταση. Τώρα αρχίσαμε να το δουλεύουμε αυτό και η ακριβής ταυτότητα του concept θα ξεκαθαρίσει το προσεχές διάστημα».

Και Έκθεση και εμβόλια

Ένα άλλο θέμα το οποίο θα πρέπει να διευθετηθεί είναι η λειτουργία των εμβολιαστικών κέντρων εντός του χώρου της ΔΕΘ.

Αυτή τη στιγμή επισκέπτονται τη ΔΕΘ καθημερινά εκατοντάδες πολίτες προκειμένου να εμβολιαστούν.

Η ΔΕΘ είναι το μεγαλύτερο εμβολιαστικό κέντρο στη Θεσσαλονίκη και το ερώτημα είναι τι θα γίνει στην περίπτωση που θα γίνει κανονικά η Έκθεση του Σεπτεμβρίου.

Όπως εξηγεί ο κ. Τζήκας «η συμφωνία που κάναμε είναι να έχουμε διαθέσιμα από τον Αύγουστο τα περίπτερα που σήμερα λειτουργούν ως εμβολιαστικά κέντρα. Θα δούμε τι θα κάνουμε. Εξετάζουμε και το ενδεχόμενο να λειτουργήσει η ΔΕΘ, μαζί και με το εμβολιαστικό κέντρο, εφόσον παραστεί ανάγκη».

Σε αυτή την περίπτωση είναι σαφές ότι η Έκθεση θα υποχρεωθεί να περιοριστεί σε λιγότερα περίπτερα απ' ό,τι συνήθως.

Πηγή: www.voria.gr

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φονικό στα Γλυκά Νερά: Γυναίκα βρέθηκε νεκρή δίπλα στο μωρό της - Δεμένος ο σύζυγος