ΕΛΛΑΔΑ

ΚΣΝΜ: «Πράσινο φως» για την εκδήλωση του οίκου μόδας Dior στο Καλλιμάρμαρο

ΚΣΝΜ: «Πράσινο φως» για την εκδήλωση του οίκου μόδας Dior στο Καλλιμάρμαρο

Το «πράσινο φως» στην προσωρινή παραχώρηση του Παναθηναϊκού Σταδίου (Καλλιμάρμαρο) για την διοργάνωση της εκδήλωσης «DIOR CELEBRATES GREECE», την Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021, κατά την οποία θα παρουσιαστεί η συλλογή ρούχων «Cruise 2021» του γαλλικού οίκου Dior, έδωσαν χτες ομόφωνα τα μέλη του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων (ΚΣΝΜ).

Τα μέλη του ΚΣΝΜ ενέκριναν επίσης τη χορήγηση άδειας φωτογράφισης, κινηματογράφησης και αεροκινηματογράφησης, καθώς και απευθείας αναμετάδοσης της εκδήλωσης και ανάρτησής της στο διαδίκτυο, στον επίσημο ιστοχώρο του οίκου DIOR.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη το ΚΑΣ έδωσε ομόφωνα το «πράσινο φως» στο αίτημα του οίκου για φωτογράφιση και κινηματογράφηση σε αρχαιολογικούς χώρους, δηλαδή στην Ακρόπολη (μόνο φωτογράφιση), στο Ηρώδειο, στην Αρχαία Αγορά, στο Σούνιο και στην αρχαία Νεμέα.

Στο σκεπτικό του το ΚΑΣ φέρεται να αναφέρει ότι με τον τρόπο αυτό θα φανεί η αναστηλωτική πρόοδος και οι αλλαγές που έχουν συντελεστεί στο μνημείο από τη δεκαετία του ’50 μέχρι σήμερα.

Παράλληλα εγκρίθηκε με αυστηρούς όρους το αίτημα για φωτογράφιση και κινηματογράφηση σε Αρχαία Αγορά, Ηρώδειο, ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο και ναό του Δία στην αρχαία Νεμέα.

Την Πέμπτη το ΚΑΣ αναμένεται να συζητήσει το αίτημα παραχώρησης του Καλλιμάρμαρου για την επίδειξη μόδας του οίκου «Cruise 2022», που θα είναι και το επίκεντρο της δράσης και της παρουσίασης του οίκου και θα πραγματοποιηθεί στις 17 Ιουνίου.

Η φωτογράφιση στην Ακρόπολη, μπροστά στον Παρθενώνα και το Ερέχθειο θυμίζοντας την ιστορική φωτογράφιση του 1951, προγραμματίζεται για τις 14 και 15 Ιουνίου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Δολοφονία στα Γλυκά Νερά: Τα άφαντα στοιχεία και η μοναδική μαρτυρία – Τι ψάχνουν στην ΕΛΑΣ