ΕΛΛΑΔΑ

Λιβαδειά - Ξεσπά η μητέρα της 15χρονης: «Δοξάζω τον Θεό ότι μου γύρισε πίσω το παιδί μου»

Λιβαδειά - Ξεσπά η μητέρα της 15χρονης: «Δοξάζω τον Θεό ότι μου γύρισε πίσω το παιδί μου»
Pixabay

Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία και τη φωτογραφία του 44χρονου που προφυλακίστηκε για τον βιασμό 15χρονης στη Λιβαδειά, προκείμενου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν και άλλες κοπέλες που έπεσαν θύματά του - Τι είπε η μητέρα της 15χρονης

Οργισμένη εμφανίστηκε η μητέρα της 15χρονης μαθήτριας, η οποία φέρεται έπεσε θύμα βιασμού από 44χρονο, όταν εκείνος προσφέρθηκε να τη μεταφέρει με το αυτοκίνητό του σε φιλικό της πρόσωπο.

Ο 44χρονος συνελήφθη στις 28 Μαΐου κατόπιν σχετικού Εντάλματος σύλληψης, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, για αδικήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας.

«Πώς μέσα σε παιδικές ψυχές μπορούν και ικανοποιούν τις ορέξεις τους; Το παιδί άρχισε και έτρεμε». Είναι τα λόγια της μητέρας που στέκεται στο πλευρό της 15χρονης κόρης της και προσπαθεί να επουλώσει τα παιδικά τραύματα που άφησε στη ψυχή της ο 44χρονος που κατηγορείται για τον βιασμό της.

«Δεν έτρωγε το παιδί. Αν θεωρεί αυτός ο άνθρωπος, αν μπορεί να θεωρηθεί άνθρωπος, ότι έπραξε σωστά, τότε τι να πω… δεν ξέρω… εγώ δεν είμαι Θεός να κρίνω, ούτε να συγχωρήσω», λέει η μητέρα της 15χρονης.

Αρνείται τις κατηγορίες

Ο 44χρονος αρνείται τις κατηγορίες και υποστηρίζει ότι η ανήλικη του ζήτησε να τη μεταφέρει και ότι είχε τη συγκατάθεσή της σε ό,τι έγινε.

Η μητέρα της 15χρονης, μέσω του Mega, εκφράζει την εμπιστοσύνη της στο δικαιοσύνη και θεωρεί ότι η αλήθεια θα αποδειχτεί στο δικαστήριο. «Υπάρχουν τρόποι να αποδείξουν για το ποιος λέει αλήθεια ή όχι. Ουδέν κρυπτόν από τον ήλιο. Αυτό θα φανεί στο δικαστήριο αν έλεγε… ή αν το έχει ξανακάνει. Αν θα βρεθούν και άλλα άτομα» τονίζει.

«Δοξάζω τον Θεό που γύρισε ζωντανή»

«Ο τρόπος που προσέγγισε το παιδί ήταν ότι είπε ότι ήταν γνωστός της οικογενείας και ότι γνώριζε τον μπαμπά συγκεκριμένα και ότι έχει χρόνια απλά να μιλήσουν. Αυτή ήταν η αιτιολογία που το πλησίασε, ήξερα πάρα πολύ καλά την ηλικία. Λυπάμαι…».

Η μητέρα της 15χρονης προσπαθεί να στηρίξει το παιδί της που βρίσκεται σε κατάσταση σοκ μετά τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε στα χέρια του 44χρονου και ευχαριστεί τον Θεό που αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.

«Δοξάζω, και εκεί το έχω ρίξει, ότι μου το γύρισε πίσω ζωντανό. Ότι δεν έχασα το παιδί. Γιατί δυστυχώς 9 στα 10 παιδιά όπως βλέπετε δεν γυρνάνε πίσω. Ή από φόβο, ή από οτιδήποτε, μπορεί να αυτοκτονήσουν, μπορεί να κάνουν. Δοξάζω τον Θεό ότι μου γύρισε πίσω το παιδί μου».

Ο 44χρονος κρίθηκε προφυλακιστέος και αναμένεται το πόρισμα για την ιατροδικαστική εξέταση της 15χρονης.

Δείτε το ρεπορτάζ:

Αυτός είναι ο 44χρονος

Τα στοιχεία του 44χρονου που προφυλακίστηκε για τον βιασμό 15χρονης στη Λιβαδειά έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία έπειτα από σχετική Διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λιβαδειάς, η οποία επικυρώθηκε από την Εισαγγελία Εφετών Λαμίας.

Πρόκειται για τον ΣΚΑΜΑΓΚΗ Σωτήριο του Λάμπρου και της Νίνας, γεννηθέντα την 20-04-1977, στην Αιτωλοακαρνανία.

Όπως σημειώνεται «η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων».

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 22610 - 88888 και 22610 - 88850, του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας.

Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Το ιστορικό της υπόθεσης

Ο 44χρονος φέρεται να προσέγγισε την 14χρονη μέσω Instagram. Εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι η κοπέλα έχει σχέση με ένα αγόρι στον Βόλο, και προσφέρθηκε να τη μεταφέρει εκεί και να τη γυρίσει, κάποια μέρα που θα είχε σχολείο και θα έκανε «κοπάνα».

Μάλιστα, της είπε πως θα την πάει και θα τη γυρίσει προτού τελειώσει το σχολείο, για να μην καταλάβουν κάτι οι δικοί της.

Αφού κατάφερε να ξεγελάσει το κορίτσι, στις 17 Μαΐου μπήκαν στο αμάξι του 44χρονου, ο οποίος, λίγο πριν βγουν στην Εθνική Οδό, έστριψε και κατευθύνθηκε σε ένα μέρος κοντά σε σιδηροδρομικό σταθμό, όπου βίασε την 14χρονη.

Ο 44χρονος δεν αποδέχεται την κατηγορία του βιασμού και μιλά για ερωτική συνεύρεση, ως αντάλλαγμα για την μεταφορά της ανήλικης σε φιλικό της πρόσωπο στο Βόλο.

Σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης του φερόμενου δράστη, ο 44χρονος συνομιλούσε για περίπου 10 μήνες μέσω του Instagram, με την 15χρονη που του είχε συστηθεί ως 18χρονη, σε λογαριασμό που έφερε το όνομα της μητέρας της.

Ο 44χρονος προκειμένου να αποδείξει τους ισχυρισμούς του, ζήτησε από τις δικαστικές αρχές την άρση του απορρήτου των συνομιλιών με το θύμα αλλά σύμφωνα με τον δικηγόρο του, οι λογαριασμοί είχαν μπλοκαριστεί από την πλευρά του θύματος.

Ο φερόμενος δράστης του βιασμού της ανήλικης έχει καταδικαστεί για παρόμοιο αδίκημα και στο παρελθόν έχοντας ασκήσει έφεση

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 1.381 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - 23 θάνατοι σε 24 ώρες, 486 οι διασωληνωμένοι