ΕΛΛΑΔΑ

Παπαευαγγέλου στο Newsbomb.gr: Πότε θα σταματήσουν τα self test στους εμβολιασμένους

Παπαευαγγέλου στο Newsbomb.gr: Πότε θα σταματήσουν τα self test στους εμβολιασμένους

Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Για την προοπτική τερματισμού των self test στους εμβολιασμένους και με τις δύο δόσεις πολίτες μίλησε στο Newsbomb.gr η καθηγήτρια Παιδιατρικής - Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ, κυρία Βάνα Παπαευαγγέλου – Τι εξετάζει η επιτροπή

Στο γεγονός ότι η επιτροπή έχει συζητήσει αλλά ακόμα δεν έχει πάρει απόφαση για τον τερματισμό των self test στους πλήρως εμβολιασμένους πολίτες της χώρας αναφέρθηκε απαντώντας σε ερώτηση του Newsbomb.gr η καθηγήτρια Παιδιατρικής - Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ, κυρία Βάνα Παπαευαγγέλου. Όπως ανέφερε «δεν είναι ακόμα η ώρα να σταματήσουμε τους self test στους εμβολιασμένους».

Η δημοσιογράφος του Newsbomb.gr Διονυσία Προκόπη έκανε την εξής ερώτηση:

  • Πότε θα εφαρμοστεί η μη υποχρεωτικότητα των self test για τους πολίτες που έχουν εμβολιαστεί πλήρως;

Παπαευαγγέλου: Δεν είμαστε ακόμα εκεί αν και έχει συζητηθεί στην επιτροπή το θέμα. Το κατά πόσο δηλαδή το self test θα σταματήσει να γίνεται από τους εμβολιασμένους. Νομίζω ότι προσπαθούμε κάθε φορά από αυτή τη θέση να εκφράσουμε την ανησυχία της επιτροπής, ακριβώς γιατί έχουμε μεγάλη διασπορά στη κοινότητα. Συνεπώς, δεν είναι ακόμα η ώρα να σταματήσουμε τα self test στους εμβολιασμένους. Είναι κάτι που θα γίνει. Στις επόμενες εβδομάδες θα συζητηθεί.

Επιπλέον η Διονυσία Προκόπη ρώτησε την κα. Παπαευαγγέλου:

  • Σχετικά με τα αυξημένα ποσοστά θανάτων στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Αγρινίου, θα μπορούσαν να οφείλονται σε υποστελέχωση και σε ανεπαρκή εκπαίδευση του προσωπικού, όπως έχει υποστηρίξει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ;

Παπαευαγγέλου: Σχετικά με το ερώτημά σας διάβασα κάτι στον Τύπο αλλά δεν έχω περεταίρω πληροφόρηση. Δεν μπορώ να φανταστώ όμως ότι 16 μήνες μετά την πανδημία δεν υπάρχει ενημέρωση και εκπαίδευση του προσωπικού. Αναφορικά με την υποστελέχωση δεν έχω να πω κάτι γιατί πραγματικά δεν γνωρίζω.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Χαρδαλιάς: Νέος επιδημιολογικός χάρτης - Τι θα περιλαμβάνει