ΕΛΛΑΔΑ

Κικίλιας: Στέλνουμε και εμβόλια Pfizer στα νησιά για να τονώσουμε την «Γαλάζια Ελευθερία»

Βασίλης Κικίλιας

Την αποστολή και εμβολίων Pfizer στα νησιά προκειμένου να ενισχυθεί η επιχείρηση εμβολιασμού «Γαλάζια Ελευθερία» ανακοίνωσε ο Βασίλης Κικίλιας

Την αποστολή και εμβολίων mRNA της Pfizer στα νησιά προκειμένου να ενισχυθεί η επιχείρηση εμβολιασμού «Γαλάζια Ελευθερία» ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

«Σπρώχνουμε πολύ το κομμάτι της Γαλάζιας Ελευθερίας και στέλνουμε και εμβόλια Pfizer στα νησιά έτσι ώστε να τονώσουμε την επιχείρηση αυτή» είπε στον ΣΚΑΪ ο κ. Κικίλιας

Ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε για παράδειγμα σε Αίγινα Νάξο Κέρκυρα Πάρο Χίο Κω Σύρο Θάσο Λευκάδα κ.α.

Όσον αφορά τη συζήτηση για τα προνόμια είπε ότι θα γίνουν αφού ανοίξουν όλα τα εμβόλια σε όλες τις ηλικιακές ομάδες εξηγώντας ότι πρόκειται για επιβράβευση και διευκόλυνση αυτών που έχουν εμβολιαστεί.

Ο κ. Κικίλιας εμφανίστηκε σίγουρος ότι θα επιτευχθεί ο στόχος για ανοσία μέσα στο καλοκαίρι επισημαίνοντας ότι στις ηλικίες άνω των 60 ετών ξεπεράσαμε το 70% των εμβολιασμένων.

«Αυτό σημαίνει ότι σταδιακά ακόμα και αυτές οι ηλικίες ανεβαίνουν. Είμαστε καλύτερα από τον στόχο στην επιχείρηση "Ελευθερία"» πρόσθεσε ο υπουργος Υγείας.

Εξήγγειλε, δε, ότι την επόμενη εβδομάδα θα γίνουν οι ανακοινώσεις για τον εμβολιασμό με όλα τα εμβόλια των πολιτών ηλικίας 18-24.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο τέταρτου κύματος κορονοϊού αν δεν προχωρήσουν οι εμβολιασμοί ο κ. Κικίλιας εμφανίστηκε καθησυχαστικός λέγοντας ότι «η κοινωνία θα σπρώξει τους ανθρώπους που είναι πιο διστακτικοί να προχωρήσουν στον εμβολιασμό τους».

Στο πλαίσιο αυτό σημείωσε ότι μελετώνται οι πρωτοβουλίες που θα πάρει η πολιτεία για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Ο υπουργός Υγείας ρωτήθηκε και για τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού στα παιδιά και απάντησε ότι «δεν προτρέχουμε» παραπέμποντας στις αποφάσεις του ΕΜΑ.

Την ίδια απάντηση έδωσε ο κ. Κικίλιας και για το ενδεχόμενο ενισχυτικής δόσης αναφέροντας ότι «οι ειδικοί μιλούν για 9-12 μήνες, είμαστε έτοιμοι ως μηχανισμός αλλά δεν προτρέχουμε».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μύκονος: Φωτογραφία -ντοκουμέντο - Μυστικοί αστυνομικοί «έβλεπαν» τη μαφία της κοκαΐνης