ΕΛΛΑΔΑ

Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη στην επίδειξη μόδας του οίκου Dior στο Καλλιμάρμαρο

Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη στην επίδειξη μόδας του οίκου Dior στο Καλλιμάρμαρο

Η Πρέσβης Καλής Θελήσεως της UNESCO ήταν μεταξύ των προσκεκλημένων στη λαμπερή εκδήλωση.

Το «βλέμμα» στραμμένο στην Ελλάδα είχε το βράδυ της Πέμπτης (17/06/2021), η βιομηχανία της μόδας όλου του πλανήτη. Ο οίκος υψηλής ραπτικής Dior παρουσίασε τη συλλογή για το 2022 στο Καλλιμάρμαρο, υπό τον τίτλο "Cruise 2022", αποτίνοντας φόρο τιμής στα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και στον αρχαίο πολιτισμό της Ελλάδας.

Η καλλιτεχνική διευθύντρια, Μαρία Γκράτσια Κιούρι πήρε την απόφαση να αφιερώσει μια από τις δουλειές της στην Ελλάδα όταν -ψάχνοντας το αρχείο του Christian Dior- είδε μια φωτογραφία του 1951 με τα μοντέλα του στην Ακρόπολη. Έτσι επισκέφθηκε την Ελλάδα και το προηγούμενο διάστημα περιηγήθηκε τους αρχαιολογικούς χώρους των Δελφών, της Κνωσού, του Ακρωτηρίου της Σαντορίνης και της Ελευσίνας.

Για την εκδήλωση αυτή, ο οίκος συνεργάστηκε στενά με Έλληνες αρχαιολόγους και τις αρμόδιες τοπικές αρχές για να διασφαλιστεί ο σεβασμός και η πλήρης και άνευ όρων διατήρηση του χώρου. Όπως επισημαίνουν οι άνθρωποι του οίκου μόδας η μοναδική αυτή εκδήλωση ενδυναμώνει περαιτέρω του πολύτιμους και δημιουργικούς δεσμούς μεταξύ του Dior και της Ελλάδας.

Οι προσκεκλημένοι δεν ήταν περισσότεροι από 400, εκ των οποίων οι 200 κατέφθασαν από το εξωτερικό.

Ανάμεσα στους παραβρισκόμενους ήταν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και η Πρέσβης Καλής Θελήσεως της UNESCO Μαριάννα Βαρδινογιάννη. Η κυρία Βαρδινογιάννη είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με τη σύζυγο του πρωθυπουργού Μαρέβα Γκραμπόφσκι, αλλά και με την πρωταθλήτρια του τένις, Μαρία Σάκκαρη.

Δείτε τις φωτογραφίες στην παρακάτω gallery του Newsbomb.gr

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γλυκά Νερά: Οι «άγνωστες» σκηνές στο σπίτι του φονικού - Τι έκανε ο πιλότος