ΕΛΛΑΔΑ

Τζανάκης στο Newsbomb.gr: Το καλό και το κακό σενάριο μέχρι 22/8 – Τι δείχνει το μοντέλο της Κρήτης

Τζανάκης στο Newsbomb.gr: Το καλό και το κακό σενάριο μέχρι 22/8 – Τι δείχνει το μοντέλο της Κρήτης

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας μίλησε στο Newsbomb.gr, ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο πανεπιστήμιο Κρήτης, Νίκος Τζανάκης κάνοντας παράλληλα λόγο για δύο σενάρια μέχρι τις 22 Αυγούστου

Για το «καλό» και το «κακό» σενάριο στην εξέλιξη της πανδημίας μίλησε στο Newsbomb.gr ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο πανεπιστήμιο Κρήτης, Νίκος Τζανάκης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μέχρι τις 22 Αυγούστου το μοντέλο της Κρήτης δείχνει ότι υπάρχουν δύο σενάρια. Το ένα είναι να κυμανθούμε στα 3.500 κρούσματα την ημέρα και το δεύτερο στα 4.500. «Ωστόσο σύμφωνα με τον ίδιο ακόμα δεν είναι ξεκάθαρο σε ποιο από τα δύο σενάρια θα καταλήξουμε».

Εκτίμησε, μάλιστα, πως σε αυτό το κύμα το 1/3 των ανεμβολίαστων θα μολυνθεί.

«Από τη στιγμή που έχει κυριαρχήσει η μετάλλαξη Δέλτα και εφόσον δεν θα υπάρχουν πια στελέχη της Άλφα, όλοι θα συναντηθούμε με τον ιό το επόμενο εξάμηνο. Το θέμα είναι το πώς θα μας βρει ο ιός.», ανέφερε και προσέθεσε:

«Αν μας βρει ανεμβολίαστους θα καθορίσει εκείνος τον τρόπο που θα αποκτήσουμε φυσική ανοσία. Δηλαδή, θα την αποκτήσουμε επώδυνα με διασωλήνωση ή με λίγα συμπτώματα και ήπια; Οι ανεμβολίαστοι θα πρέπει να ξέρουν ότι θα συναντηθούν με τον ιό κάποια στιγμή

Τέλος, είπε πως «αν ο εμβολιαστικός ρυθμός είναι πολύ καλός και ξεπεράσουμε το 70-75% του ενήλικα πληθυσμού μαζί με τους εφήβους, απομένει μια μικρή δεξαμενή κόσμου, γύρω στο 1,5-2 εκατ. που θα είναι ανεμβολίαστος. Ο εμβολιασμός είναι που αποτρέπει τις νοσηλείες».

Η κατάσταση στη χώρα

Σε υψηλές πτήσεις κινούνται τα σημερινά νέα κρούσματα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, τα οποία φτάνουν τα 2.562. Οι θάνατοι των συνανθρώπων μας το τελευταίο 24ωρο ήταν 7, ενώ οι διασωληνωμένοι ασθενείς στις ΜΕΘ των νοσοκομείων όλης της χώρας είναι 124.

Στην Αττική σήμερα, 17/07/2021 εντοπίστηκαν 1.165 νέα κρούσματα σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ. Η κατανομή των κρουσμάτων στην Αττική σήμερα είναι εξής:

  • Ανατολική Αττική 122
  • Βόρειος Τομέας Αθηνών 158
  • Δυτική Αττική 39
  • Δυτικός Τομέας Αθηνών 156
  • Κεντρικός Τομέας Αθηνών 320
  • Νήσοι 13
  • Νότιος Τομέας Αθηνών 186
  • Πειραιάς 171

Τα κρούσματα ανά Περιφερειακή Ενότητα

Η Θεσσαλονίκη παρουσιάζει άνοδο το τελευταίο 24ωρο με 166 νέα κρούσματα. Ανησυχία συνεχίζει να υπάρχει στις τάξεις των λοιμωξιολόγων για την κατάσταση στην Κρήτη με το Ηράκλειο να εκτοξεύεται σήμερα στα 111 κρούσματα, ενώ το Ρέθυμνο ακολουθεί με 63. Αξιοσημείωτη είναι η αύξηση που παρουσιάζουν και τα Ιωάννινα, όπου καταγράφηκαν 43 νέες μολύνσεις.

Κατανομή ανακοινωθέντων εγχώριων κρουσμάτων: Από το σύνολο των 2.562 νέων κρουσμάτων του νέου ιού στη χώρα τα 8 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Στην υπόλοιπη χώρα, αυξημένα κρούσματα καταγράφει η Λάρισα με 66 νέα κρούσματα, 52 βρέθηκαν στην Αχαΐα ενώ 24 υπάρχουν στην Μαγνησία και η Μύκονος καταγράφει 37 νέες μολύνσεις.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 1.165 νέες μολύνσεις στην Αττική, 258 στην Κρήτη και 166 στη Θεσσαλονίκη