ΕΛΛΑΔΑ

Μαρουσάκης: Νέος καύσωνας έρχεται στο τέλος Ιουλίου

καύσωνας Ελλάδα Μαρουσάκης
ΙΝΤΙΜΕ

Όπως ανέφερε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, όλη την εβδομάδα θα επικρατήσουν καλοκαιρινές συνθήκες, με τα μελτέμια να επιστρέφουν και μαζί τους ο αυξημένος κίνδυνος πυρκαγιάς.

 

Ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης «βλέπει» καλοκαιρινές συνθήκες, ενισχυμένα μελτέμια και κίνδυνο πυρκαγιάς για τις επόμενες μέρες, με τον καύσωνα να επιστρέφει στο τέλος του μήνα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN, από σήμερα αναμένεται μικρή άνοδος της θερμοκρασίας, καθώς απομακρύνεται το ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό, η Ψυχρή Λίμνη, που έδωσε ισχυρές καταιγίδες στην Ευρώπη και έφτασε μέχρι και τη χώρα μας.

Όπως ανέφερε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, όλη την εβδομάδα θα επικρατήσουν καλοκαιρινές συνθήκες, με τα μελτέμια να επιστρέφουν και μαζί τους ο αυξημένος κίνδυνος πυρκαγιάς.

Παράλληλα, εξήγησε ότι η Ψυχρή Λίμνη έδωσε τη θέση της στο πεδίο υψηλών πιέσεων όπως συμβαίνει στα βαρομετρικά συστήματα. Οι θερμές αέριες μάζες από τις ακτές της βόρειας Αφρικής δεν θα καταφέρουν τουλάχιστον από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας να προσεγγίσουν τη χώρα μας και μέχρι τότε θα επικρατούν σχετικά φυσιολογικές θερμοκρασίες.

Όμως, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης εκτιμά ότι μέχρι το τέλος του Ιουλίου θα καταφέρει να μας προσεγγίσει και να ανεβάσει τη θερμοκρασία σε επίπεδα καύσωνα.

Για την Αττική, τέλος, θα επικρατούν πολύ καλές καιρικές συνθήκες μέχρι το μεσημέρι, ενώ αναμένονται κάποιες συννεφιές και ενδεχόμενες βροχές το απόγευμα σε Πάρνηθα και Πεντέλη, με τη θερμοκρασία στους 34-35 βαθμούς Κελσίου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Από τα Σεπόλια, στην κορυφή του NBA - Δείτε το Infographic του Newsbomb.gr