ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά ΤΩΡΑ: Δραματικές εικόνες στην Αττική από το πελώριο μέτωπο της πυρκαγιάς

Φωτιά ΤΩΡΑ: Δραματικές εικόνες στην Αττική από το πελώριο μέτωπο της πυρκαγιάς
Δραματικές εικόνες από τη φωτιά στην Αττική
Σπύρος Μελισσάρης

Φωτιά ΤΩΡΑ: Ένα από τα πιο δύσκολα απογεύματα των τελευταίων ετών βιώνει η Αττική με την πυρκαγιά που ξεκίνησε το απόγευμα της Πέμπτης και καίει ανεξέλεγκτα

Δραματικές ώρες ζει η Αττική από τη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης στην περιοχή της Βαρυμπόμπης και πλέον έχει πάρει εφιαλτικές διαστάσεις.

Ο φωτογραφικός φακός έχει αποτυπώσει όλα όσα έχουν συμβεί τις τελευταίες ώρες και συνεχίζουν να συμβαίνουν στην Αττική με τη φωτια νά έχει περάσει από την απέναντι πλευρά της Εθνικής Οδού Αθηνών - Λαμίας προς την μεριά του Αγίου Στεφάνου στο ύψος των Αφιδνών.

Η νέα μεγάλη αναζωπύρωση της πυρκαγιάς ξεκίνησε το μεσημέρι από τη Βαρυμπόμπη, αρχικά κατευθυνόμενη προς την Ιπποκράτειο Πολιτεία αλλά γρήγορα πήρε μεγάλες διαστάσεις.

Η φωτιά έχει περάσει συνολικά πέντε φορές την εθνική οδό και στο ύψος των Αφιδνών καθώς πετάγονται συνεχώς σπίθες σε μεγάλη απόσταση, αλλά αντιμετωπίστηκαν άμεσα από τις δυνάμεις τις πυροσβεστικής.

Εξαιτίας της νέας κατάστασης που δημιουργήθηκε στην περιοχή, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων από την αστυνομία στο κόμβο του Αγίου Στεφάνου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λαμία και αστυνομικοί απομακρύνουν τα αυτοκίνητα από τον παράδρομο, καθώς και στην οδό Ιπποκράτους, από το ύψος του καταστήματος «Λακκαγκίνης» στα Κιούρκα στο ρεύμα προς Ιπποκράτειο Πολιτεία, γιατί η φωτιά η οποία μαίνεται ανεξέλεγκτα, εκτός από το μέτωπο που έχει στην εθνική οδό στο ύψος των Αφιδνών κατευθύνεται και προς την Ιπποκράτειο Πολιτεία.

Ισχυρές επίγειες δυνάμεις επιχειρούν στην περιοχή, καθώς τα εναέρια μέσα σταμάτησαν να κάνουν ρήψεις με το που έπεσε το σκοτάδι, και έχουν κάνει ζώνη στην εθνική οδό δίνοντας μάχη να μην φουντώσουν οι πυρκαγιές που περνούν προς τον Άγιο Στέφανο, καθώς και να ανακόψουν την πορεία τους προς την ιπποκράτειο Πολιτεία.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

LIVE BLOG - Φωτιές: Η Ελλάδα στις φλόγες - Μέτωπα σε Βαρυμπόμπη, Εύβοια και Αρχαία Ολυμπία