ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιές - Πατούλης: Χρειάζονται περισσότερα εναέρια μέσα στα Βίλια - Επεκτείνεται γοργά το μέτωπο

Φωτιές - Πατούλης: Χρειάζονται περισσότερα εναέρια μέσα στα Βίλια - Επεκτείνεται γοργά το μέτωπο

Φωτιές Αττική: «Για να προλάβουμε το φως της ημέρας χρειάζεται περαιτέρω εναέριες προσπάθειες, δεν μπορούν να επιχειρήσουν τα επίγεια μέσα», ανέφερε ο κ. Πατούλης

Για την κατάσταση που έχουν τα δυο πύρινα μέτωπα στην Αττική μίλησε ο περιφερειάρχης, Γιώργος Πατούλης ο οποίος τόνισε αναφορικά με την φωτιά στην Κερατέα ότι είναι μεγάλη και βρίσκεται πέριξ του οικισμού.

Σύμφωνα με τον ίδιο οι πυροσβεστικές δυνάμεις καταβάλουν προσπάθεια να μην βρεθεί η πυρκαγιά στον μεγάλο Δρυμό της περιοχής. Όπως τόνισε έχει εκκενωθεί ο Άγιος Κωνσταντίνος και έχουν δημιουργηθεί αντιπυρικές ζώνες.

Για το πύρινο μέτωπο στην Κερατέα ο περιφερειάρχης ανέφερε ότι το τελευταίο μισάωρο η εικόνα είναι καλύτερη αλλά παραμένει ιδιαίτερα δύσκολη, ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Από την άλλη πλευρά, η φωτιά που βρίσκεται σε εξέλιξη στα Βίλια, βρίσκεται σε δύσβατο σημείο όπου υπάρχει πυκνό δάσος και δεν μπορούν να επιχειρήσουν επίγειες δυνάμεις. Σύμφωνα με τον κ. Πατούλη στην περιοχή χρειάζονται περισσότερα εναέρια μέσα -επιχειρούν αυτή τη στιγμή 5-6-, ενώ η φωτιά επεκτείνεται με γοργούς ρυθμούς.

Μεγάλη προσπάθεια από την Πυροσβεστική καταβάλλεται στο Όρος Πατέρα, όπου κατευθύνεται αυτή τη στιγμή. «για να προλάβουμε το φως της ημέρας χρειάζεται περαιτέρω εναέριες προσπαθείς δεν μπορούν να επιχειρήσουν τα επίγεια μέσα», ανέφερε ο κ. Πατούλης.

Σύμφωνα με την νεότερη ενημέρωση της Πυροσβεστικής

  • Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις που επιχειρούν στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Μαρκάτι Κερατέας και επιχειρούν, 91 πυροσβέστες συμπεριλαμβανομένων τριών (3) ομάδων πεζοπόρων τμημάτων, 34 οχήματα συμπεριλαμβανομένου του ΜΕΤΠΕ, καθώς και το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ. Για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί και επιχειρούν περιοδικά 6Α/Φ και 6Ε/Π συμπεριλαμβανομένων 2Ε/Π της Αεροπορίας Στρατού. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ. Τις πυροσβεστικές δυνάμεις συντονίζει ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης.
  • Στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στη Δ.Ε. Βιλίων επιχειρούν 61 πυροσβέστες συμπεριλαμβανομένης μιας (1) ομάδας πεζοπόρου τμήματος, 25 οχήματα, συμπεριλαμβανομένου του ΜΕΤΠΕ. Για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί και επιχειρούν περιοδικά 5 Ε/Π και 8 Α/Φ. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά στην Κερατέα: Μεγάλο και ενιαίο το μέτωπο - Μάχη για να μην καεί ο Εθνικός Δρυμός του Σουνίου

Ρoή Ειδήσεων