ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στα Βίλια: Ο καπνός έφτασε μέχρι την Κρήτη – Οι άνεμοι των επόμενων ωρών στην περιοχή

O καπνός από τη φωτιά στα Βίλια
O καπνός από τη φωτιά στα Βίλια
ΙΝΤΙΜΕ

Μέχρι την Κρήτη έφτασε ο καπνός από τη φωτιά στα Βίλια που καίει για δεύτερο 24ωρο

Μια μεγάλη πορεία που έφτασε μέχρι και την Κρήτη διέγραψε ο καπνός από τη φωτιά στα Βίλια επιβεβαιώνοντας έτσι την ένταση των ανέμων που επικρατούσαν στην περιοχή και προκάλεσαν την μεγάλη επέκταση του πύρινου μετώπου που συνεχίζει να καίει για δεύτερο 24ωρο.

Την εικόνα της πορείας του καπνού από τη φωτιά στα Βίλια κατέγραψε, σύμφωνα με το meteo.gr, ο ευρωπαϊκός μετεωρολογικός δορυφόρος Meteosat-11. Όπως φαίνεται ο καπνός φτάνει τουλάχιστον έως τις δυτικές ακτές της Κρήτης όπου και συναντά αραιές νεφώσεις που καλύπτουν την περιοχή.

Δείτε την εικόνα που καταγράφηκε στις 08:55 από τον δορυφόροmeteo.gr

Την ίδια ώρα περιβαλλοντικοί δορυφόροι κατέγραψαν τις δύο μεγάλες εστίες των δασικών πυρκαγιών που ξέσπασαν με διαφορά λίγων ωρών στην Αττική και συγκεκριμένα σε Βίλια και Κερατέα.

Οι ενεργές εστίες του τελευταίου εικοσιτετραώρου στην Αττικήmeteo.gr

Όσον αφορά την εξέλιξη των ανέμων στην περιοχή, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 2 μποφόρ, από το μεσημέρι θα στραφούν σε νότιους έως 2 και τοπικά έως 3 μποφόρ και προς το βράδυ θα στραφούν σε βορειοδυτικούς έως 2 και τοπικά έως 3 μποφόρ.

H εξέλιξη της πορείας των ανέμων στα Βίλια τις επόμενες ώρεςmeteo.gr

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αφγανιστάν: Γιατί Ρώσοι, Κινέζοι, Πακιστανοί και Τούρκοι είναι «φίλοι» με τους Ταλιμπάν