ΕΛΛΑΔΑ

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Καταγγελία για εμπρησμό στα Βίλια - «Έπιασε φωτιά και τους είδαμε να τρέχουν»

Φωτιά στα Βίλια
Σοκαριστικές καταγγελιες των κατοίκων για τη νέα φωτιά στα Βίλια
InTime

Φωτιά - Όλες οι ειδήσεις: Ένα ακόμα μέτωπο ξέσπασε στα Βίλια με κατοίκους της περιοχής να προχωρούν σε καταγγελίες για εμπρησμό, καθώς όπως ανέφεραν είδαν δυο ανήλικους να τρέχουν αμέσως μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς. Σαρωτικοί έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ. στην περιοχή.

Ρεπορτάζ, Ευδοκία Μύτιλη

Ένα νέο μέτωπο λίγο έξω από τον οικισμό των Βιλίων εμφανίστηκε το βράδυ της Τετάρτης (18.08), με τα δεκάδες πυροσβεστικά που βρίσκονται στο σημείο, με εκατοντάδες άνδρες, να κινητοποιούνται για να μην περάσει η φωτιά προς τον οικισμό.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στο συγκεκριμένο σημείο, με τους κατοίκους να ανησυχούν για την εξέλιξη της πυρκαγιάς στη διάρκεια της νύχτας.

Η μάχη που έχει δοθεί είναι τεράστια, ενώ όλοι είναι σε εγρήγορση για να αντιμετωπίσουν κάθε ενδεχόμενο. Σε πλήρη ετοιμότητα είναι και οι Πολωνοί πυροσβέστες που παραμένουν στο σημείο.

Αυτό που έχει προκαλέσει, ωστόσο, εντύπωση αλλά και μεγάλη κινητοποίηση στις αρμόδιες Αρχές είναι οι καταγγελίες των κατοίκων πως το τελευταίο μέτωπο ξεκίνησε από εμπρησμό. Σύμφωνα με μαρτυρίες ανθρώπων που είδαν την πυρκαγιά να ξεσπάει, δυο ανήλικοι έτρεξαν προς την αντίθετη κατεύθυνση αμέσως μόλις ξεκίνησε μια ακόμα φωτιά στην περιοχή τους.

«Δεν υπήρχε φωτιά εδώ, μόλις έπιασε φωτιά τους είδα και τρέχανε. Έγινε εμπρησμός. Μόλις έπιασε η φωτιά είδαμε δυο ανήλικα παιδιά να τρέχουν εδώ από πίσω. Στο πεντάλεπτο εξαπλώθηκε η φωτιά», ανέφερε χαρακτηριστικά κάτοικος των Βιλίων στη δημοσιογράφο του Newsbomb.gr, Ευδοκία Μύτιλη, όπως θα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί.

Την ίδια στιγμή, στην περιοχή είναι σε εξέλιξη και μεγάλη κινητοποίηση της Αστυνομίας πέρα από αυτή των πυροσβεστικών δυνάμεων. Πολλά περιπολικά, άνδρες των ΜΑΤ και της ΟΠΚΕ πραγματοποιούν σαρωτικούς ελέγχους. Τόσο για τον εντοπισμό πιθανών εμπρηστών, όσο και για να αποφευχθεί πλιάτσικο από επιτήδειους αφού πολλά σπίτια έχουν αδειάσει και παραμένουν αφύλακτα, αφού οι ιδιοκτήτες έχουν ριχτεί στη μάχη με την πύρινη λαίλαπα…

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

LIVE BLOG - Φωτιά στα Βίλια: Οι φλόγες μπήκαν στο χωριό- Καίγονται τα πρώτα σπίτια- Δραματικές ώρες