ΕΛΛΑΔΑ

Αλεξέι Ναβάλνι: Με βασανίζουν ψυχολογικά – Με βάζουν να βλέπω 8 ώρες την κρατική ρωσική τηλεόραση

Αλεξέι Ναβάλνι
Σε καταγγελίες για ψυχολογικά βασανιστήρια προχώρησε ο Αλεξέι Ναβάλνι στην πρώτη του συνέντευξη μέσα από τη φυλακή

Σε καταγγελίες για ψυχολογικά βασανιστήρια προχώρησε ο Αλεξέι Ναβάλνι στην πρώτη του συνέντευξη μέσα από τη φυλακή

Με τα στρατόπεδα καταναγκαστικών έργων στην Κίνα παρομοίασε τη φυλακή στην οποία κρατείται στη Ρωσία ο Αλεξέι Ναβάλνι καταγγέλλοντας ψυχολογικά βασανιστήρια σε βάρος του καθώς, όπως είπε στους New York Times, τον υποχρεώνουν να βλέπει 8 ώρες την ημέρα το πρόγραμμα της ρωσικής κρατικής τηλεόρασης.

Ο Ναβάλνι μίλησε στους ΝΥΤ από τη φυλακή υψίστης ασφαλείας στην περιοχή Ποκρόφ στην οποία κρατείται και η οποία βρίσκεται 100χλμ. ανατολικά της Μόσχας. Υποστήριξε, δε, ότι μπορεί να πέρασε η εποχή των γκούλαγκ αλλά η τακτική αυτή έχει αντικατασταθεί από την «ψυχολογική βία» της πλύσης εγκεφάλου και της προπαγάνδας.

Σύμφωνα με τον Ναβάλνι οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι τους παρακολουθούν προκειμένου να διασφαλίσουν ότι θα δουν όλες αυτές τις ώρες του ρωσικού τηλεοπτικού προγράμματος χωρίς να τους επιτρέπουν να διαβάζουν ή να γράφουν παράλληλα ενώ φροντίζουν να ξυπνάνε όσους τυχόν αποκοιμηθούν.

Παρόλα αυτά ο Αλεξέι Ναβάλνι εμφανίζεται σίγουρος ότι οι ημέρες της κυριαρχίας του Βλαντιμίρ Πούτιν θα τελειώσουν κάποια στιγμή. «Αργά ή γρήγορα το λάθος αυτό θα διορθωθεί και η Ρωσία θα προχωρήσει στον δρόμο της δημοκρατίας, της Ευρώπης και της προόδου γιατί απλά αυτό είναι που θέλουν οι πολίτες».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Οι 10 περιοχές που οδεύουν σε τοπικό lockdown – Τα νησιά που «βράζουν» και ο κίνδυνος