ΕΛΛΑΔΑ

Ίος: Ελεύθερος ο 20χρονος για το θάνατο συμπατριώτη του πάνω σε καυγά

Ίος: Ελεύθερος ο 20χρονος για το θάνατο συμπατριώτη του πάνω σε καυγά

Με την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με την επιβολή εγγύησης 8.000 ευρώ

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε με την απολογία του, ο 20χρονος Ιρλανδός που κατηγορήθηκε για την ανθρωποκτονία 22χρονου συμπατριώτη του σε κέντρο διασκέδασης στην Ιο.

Με την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με την επιβολή εγγύησης 8.000 ευρώ και εμφάνιση κάθε μήνα στην Ελληνική Πρεσβεία του Δουβλίνου.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση το θύμα φέρει τραύμα στον δεξιό κρόταφο μεταξύ της κόγχης του δεξιού ματιού και του δεξιού αυτιού, τραύμα που προκλήθηκε από πέσιμο του παθόντα στο έδαφος, με την δεξιά πλευρά της κεφαλής.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην έκθεση αναφέρεται ότι το τραύμα στον κρόταφο από το πέσιμο, προκάλεσε εγκεφαλική αιμορραγία και οδήγησε στο θάνατο τον 22χρονο. Η ίδια πηγή αναφέρει ότι ο κατηγορούμενος υποστήριξε πως απώθησε το θύμα προκειμένου να αποφύγει τα χτυπήματα του.

«Μετά τη σημερινή διαδικασία, κατά την άποψή μου, η κατηγορία σε βάρος του Ιρλανδού φοιτητή έχει αποδυναμώνει σε ισχυρό βαθμό. Ήταν ένα τραγικό ατύχημα, με έκφραση βαθιάς συμπονοιας για την κατάληξη, για το οποίο αυτός όμως δεν έχει ευθύνη. Πρόκειται για αριστούχο φοιτητή της Νομικής στην Ιρλανδία, με σεβασμό και καλό χαρακτήρα. Η οικογένεια του είναι μια διακεκριμένη οικογένεια ανθρώπων με πίστη και αρχές. Όλες αυτές τις ημέρες βιώνει τον χειρότερο εφιάλτη της ζωής του» δήλωσε ο ενας εκ των συνηγόρων του κατηγορουμένου Αλέξης Αναγνωστάκης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Συγκίνηση για τον θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη - Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε έξω από το σπίτι του

Νεκρός σε τροχαίο ο Mad Clip: Τα πρώτα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. – Τα βίντεο και οι μαρτυρίες

Μίκης Θεοδωράκης: Τι συμβαίνει όταν στη χώρα κηρύσσεται «εθνικό πένθος»

Mad Clip: Η πρώτη ανάρτηση της Ελένης Φουρέιρα μετά τον θάνατό του (photo)