ΕΛΛΑΔΑ

Βατόπουλος στο Newsbomb.gr: Με την μετάλλαξη «Δ» τα παιδιά νοσούν συχνά – Κάτι έχει αλλάξει

Βατόπουλος στο Newsbomb.gr: Με την μετάλλαξη «Δ» τα παιδιά νοσούν συχνά – Κάτι έχει αλλάξει
Αγωνία για το άνοιγμα των σχολείων και την πορεία της πανδημίας.
INTIME

Ο καθηγητής μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, μίλησε στο Newsbomb.gr για επιδημιολογική εικόνα της χώρας – Το είπε για την αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού στα παιδιά με το άνοιγμα των σχολείων – Τι έχει αλλάξει σε σχέση με την αρχή της πανδημίας

Για την μετάλλαξη Δέλτα και τις αλλαγές που έχει φέρει στην πανδημία μίλησε στο Newsbomb.gr o καθηγητής μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Όπως μας ανέφερε με την μετάλλαξη Δέλτα, φαίνεται ότι νοσούν όλο και περισσότερα παιδιά, ωστόσο ακόμα δεν υπάρχουν στοιχεία που να λένε με σιγουριά ότι αυτό οφείλεται στην μετάλλαξη ή ότι τα αυξημένα ποσοστά σε σχέση με τους ενήλικες είναι γιατί ο ενήλικος πληθυσμός προστατεύεται περισσότερο.

Απαντώντας σε ερώτηση του Newsbomb.gr αν το άνοιγμα των σχολείων θα έχει σαν αποτέλεσμα να αυξηθούν τα κρούσματα στα παιδιά ο κ. Βατόπουλος απάντησε πώς κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί αλλά κανείς δεν μπορεί να κάνει προβλέψεις.

«Τα παιδιά δεν σημαίνει ότι δεν κινδυνεύουν»

«Έχουμε χάσει τρία ελληνόπουλα μέχρι στιγμής και κάθε βδομάδα ένα παιδί είναι σε ΜΕΘ», τόνισε χαρακτηριστικά - λίγες ημέρες πριν - ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Ο καθηγητής εξήγησε πως τα παιδιά είναι μεν πιο ανθεκτικά από τους ενήλικες και τους ηλικιωμένους, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν κινδυνεύουν.

Είπε, μάλιστα, χαρακτηριστικά πως «αν θέλουμε να προστατέψουμε τα παιδιά μας πρέπει να εμβολιαστούμε όλοι οι ενήλικες και έπειτα να εμβολιάσουμε τα παιδιά μας».

Η κατάσταση στη χώρα

Με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι τις 14 Σεπτεμβρίου 2021 (ώρα 15:00), τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.919, εκ των οποίων
10 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 620.355 (ημερήσια μεταβολή +0.6%), εκ των οποίων 51.0% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 141 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.537 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Επίθεση με βιτριόλι - Αρχίζει η δίκη: Η Ιωάννα αντιμετωπίζει την Έφη στα δικαστήρια

Apple: Eπείγουσα ενημέρωση λογισμικού μετά την ανακάλυψη κακόβουλου λογισμικού «μηδενικού κλικ»

Κορονοϊός - Τραγωδία στην Πάτρα: Νεκρός εισαγγελέας ο οποίος είχε πέσει σε κώμα μετά τον εμβολιασμό