ΕΛΛΑΔΑ

Τζανάκης στο Newsbomb.gr: Μέχρι τέλος του μήνα θα έχουμε «αιχμή των θανάτων» - Πού οφείλεται

Τζανάκης στο Newsbomb.gr: Μέχρι τέλος του μήνα θα έχουμε «αιχμή των θανάτων» - Πού οφείλεται
Η κορύφωση του δείκτη των θανάτων από κορονοϊό συνήθως έρχεται 4 – 5 εβδομάδες μετά την κορύφωση των κρουσμάτων, αναφέρει ο κ. Τζανάκης.
INTIME

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης εξήγησε στο Newsbοmb.gr ότι αν όλα εξελιχθούν ομαλά τα κρούσματα δεν θα αυξηθούν - Πού οφείλεται η αύξηση στους θανάτους και πόσο θα βλέπουμε τόσο υψηλά νούμερα 

Για σταθεροποίηση της κατάστασης με την πανδημία στη χώρα μας έκανε λόγο μιλώντας στο Newsbomb.gr ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Νίκος Τζανάκης ωστόσο όπως επεσήμανε δεν είναι ώρα για πανηγυρισμούς.

«Οι αριθμοί των κρουσμάτων που δημοσιεύει ο ΕΟΔΥ σε συνάρτηση πάντα με τον αριθμών των τεστ που διενεργούνται καταγράφουν μια σταθερότητα στην πορεία της πανδημίας. Το θετικό είναι ότι πλέον έχει αποτυπωθεί η κατάσταση από την επιστροφή των εκδρομέων και δεν είδαμε εξάρσεις. Αυτό που μένει να δούμε είναι πως αποτυπωθεί και το άνοιγμα των σχολείων. Αυτό λογικά θα το δούμε από την επόμενη εβδομάδα», ανέφερε ο κ. Τζανάκης.

Και πρόσθεσε: «ο αριθμός που θα συνεχίσει τουλάχιστον μέχρι το τέλος του μήνα να είναι μεγάλος είναι αυτός των θανάτων. Αυτό συμβαίνει γιατί το διάστημα αυτό βρισκόμαστε στην αιχμή των θανάτων μετά τα αυξημένα κρούσματα του Αυγούστου και των αρχών Σεπτεμβρίου. Η κορύφωση του δείκτη των θανάτων από κορονοϊό συνήθως έρχεται 4 – 5 εβδομάδες μετά την κορύφωση των κρουσμάτων.

Ο ίδιος κατέληξε λέγοντας ότι δεν είναι ώρα για πανηγυρισμούς, όμως οι αριθμοί είναι ενθαρρυντικοί.

Να σημειωθεί ότι σε δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό ο κ. Τζανάκης είχε αναφέρει νωρίτερα ότι περίπου το 1% των παιδιών θα είναι με σοβαρή νόσο τονίζοντας πως θα δούμε περισσότερες νοσηλείες σε παιδιά όσο αυξάνονται τα κρούσματα σε αυτές τις ηλικίες. Επίσης αναφέρθηκε και στα τεστ αντισωμάτων και εξήγησε γιατί δεν μπορεί να ανιχνεύσει το εύρος της ανοσιακής απάντησης στο εμβόλιο.

Η κατάσταση στη χώρα

Με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι τις 21 Σεπτεμβρίου 2021 (ώρα 15:00), τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 3.040, εκ των οποίων 8 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 636.596 (ημερήσια μεταβολή +0.6%), εκ των οποίων 51.0% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 134 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3.178 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ημερήσια εξέλιξη της πανδημίας

Η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι η ακόλουθη (η γραμμή παριστάνει την συνολική, αθροιστική κατανομή των κρουσμάτων).

Αύξηση του αριθμού των νεκρών σε 24 ώρες

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 42, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 14.548 θάνατοι.

Το 95.4% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Βάρκιζα: «Δεν γνωρίζαμε για την 2χρονη», λένε οι γονείς - Ελεύθεροι οι υπεύθυνοι του παιδικού

Πάτρα: Έκλεβαν τον γιατρό την ώρα που έσωζε τον 6χρονο Φώτη

GNTM: Το Instagram πρόδωσε το «ψέμα» της παίκτριας που τρέλανε Καράβα και κριτές