ΡΕΠΟΡΤΑΖ NEWSBOMB.GR

ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμός Κρήτη: Στο Αρκαλοχώρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Θα ανακοινώσει τα μέτρα στήριξης

Κυριάκος Μητσοτάκης
Στην Κρήτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Newsbomb.gr / Ευδοκία Μύτιλη

Σεισμός Κρήτη: Από τη Γαλλία απευθείας στο «πληγωμένο» από τον σεισμό Αρκαλοχώρι ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης - Αυτοψία στις περιοχές που έχουν πληγεί από τα 5,8 Ρίχτερ - Θα ανακοινώσει τα μέτρα στήριξης για τους σεισμόπληκτους

Αποστολή στην Κρήτη: Ευδοκία Μύτιλη

Στην Κρήτη και τις σεισμόπληκτες περιοχές του Αρκαλοχωρίου βρίσκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τις 3 το μεσημέρι. Ο Πρωθυπουργός μετέβη στην Κρήτη απευθείας από το Παρίσι, όπου υπέγραψε την αμυντική συμφωνία Ελλάδας - Γαλλίας, με πρώτο σταθμό της επίσκεψής του το Χουδέτσι.

Κατά την επίσκεψή του, συνομίλησε με κατοίκους της περιοχής, διαβεβαιώνοντάς τους ότι θα φτιαχτούν όλα από την αρχή και σωστά.

Αμέσως μετά ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατευθύνθηκε στο 2ο Δημοτικό Σχολείο, το οποίο υπέστη σοβαρές ζημιές από τα 5,8 Ρίχτερ.

Ο κ. Μητσοτάκης από χθες μετά τη σεισμική δόνηση, έδωσε εντολή να βρεθεί στην περιοχή η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και άλλα στελέχη της κυβέρνησης, όπως επίσης ζήτησε να αναπτυχθεί τάχιστα ο μηχανισμός αντιμετώπισης της κατάστασης που έχει προκληθεί. Μάλιστα, από την Κρήτη ο Πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει τα μέτρα στήριξης για τους σεισμόπληκτους

Μοντέλο Εύβοιας για στήριξη των σεισμόπληκτων

Η κρατική ενίσχυση που θα καταβληθεί άμεσα στους πληγέντες υπολογίζεται στα 25-30 εκατ. ευρώ, ενώ οι μακροπρόθεσμες ανάγκες για ενισχύσεις θα προκύψουν μετά τις αυτοψίες. Οι σχετικές διατάξεις ώστε να ενταχθούν σε καθεστώς κρατικής αρωγής οι περιοχές της Κρήτης που επλήγησαν από τον χθεσινό σεισμό, θα ψηφιστούν μέσα στην εβδομάδα.

Ουσιαστικά, σημειώνουν οι ίδιες πηγές, και στην Κρήτη, θα εφαρμοστεί το μοντέλο Καρδίτσας και Εύβοιας καθώς για πρώτη φορά η Ελλάδα έχει πάγιο πλαίσιο κρατικής αρωγής και σε αντίθεση με το παρελθόν που η βοήθεια δινόταν ανάλογα με την περίπτωση και με καθυστέρηση, πλέον οι σχετικές διαδικασίες στήριξης των πληγέντων συμπολιτών μας από τις διάφορες καταστροφές, έχουν τυποποιηθεί.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Εικόνες σοκ στη Θεσσαλονίκη: Επίθεση με καδρόνια και σουγιάδες έξω από ΕΠΑΛ - 2 τραυματίες

Συγκλονιστικό βίντεο: Κατέγραψε τη στιγμή που η θάλασσα «κατάπιε» και σκότωσε τον σύζυγό της

Ξέφυγαν τελείως στο Big Brother: Έχετε πάρει χαμπάρι τι γίνεται στο σπίτι του «Μεγάλου Αδερφού»;