ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμός Κρήτη: Γιατί επλήγησαν περισσότερα τα κτήρια στο Αρκαλοχώρι - Μετέτρεψαν σπίτια σε μαγαζιά

Σεισμός Κρήτη: Γιατί επλήγησαν περισσότερα τα κτήρια στο  Αρκαλοχώρι - Μετέτρεψαν σπίτια σε μαγαζιά
Intime News

Σεισμός Κρήτη: O καθηγητής αντισεισμικών κατασκευών, τόνισε πως τα παλιά κτήρια του Αρκαλοχωρίου έχουν μετατραπεί σε μαγαζιά, με αποτέλεσμα να έχει εξασθενήσει το ισόγειο

Στην ΚΡΗΤΗ TV μίλησε ο ομότιμος καθηγητής αντισεισμικών κατασκευών, Παναγιώτης Καρύδης, για τις ισχυρές σεισμικές δονήσεις που σημειώθηκαν τα τελευταία 24ωρα στην περιοχή του Δήμου Μινώα Πεδιάδος και συγκεκριμένα στο Αρκαλοχώρι.

Ο κ. Καρύδης ανέφερε ότι οι ζημιές που έχουν προκληθεί συγκεντρώνονται σε μια σχετικά μικρή περιοχή του παλιού εμπορικού κέντρου του Αρκαλοχωρίου, πάνω από την παλαιά δομή.

Ο ομότιμος καθηγητής τόνισε ότι όλα τα παλιά κτίρια του χωριού έχουν μετατραπεί σε μαγαζιά τα οποία χρειάζονται μεγάλες βιτρίνες και μεγάλους χώρους. Άνοιξαν τοίχους και καθαίρεσαν πολλά στοιχεία με αποτέλεσμα να έχει εξασθενήσει το ισόγειο, προσθέτοντας από πάνω νέους ορόφους. «Αυτά τα κτίρια δεν είναι ισχυρά όπως τα καινούργια, τα οποία δεν έχουν πρόβλημα στον σκελετό αλλά κυρίως στα διαχωριστικά που επιδιορθώνονται εύκολα.

Επιπρόσθετα, ο κ. Καρύδης τόνισε πως η προετοιμασία είναι θέμα παιδείας και πεποίθησης. «Πρέπει να σκεφτούμε πόσο προμηθείς οι Έλληνες σαν λαός. Και έξι μήνες να είχαμε χρόνο, δε θα κάναμε τίποτα περισσότερο» υπογράμμισε.

Πηγή: neakriti.gr

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Εικόνες σοκ στη Θεσσαλονίκη: Επίθεση με καδρόνια και σουγιάδες έξω από ΕΠΑΛ - 2 τραυματίες

Συγκλονιστικό βίντεο: Κατέγραψε τη στιγμή που η θάλασσα «κατάπιε» και σκότωσε τον σύζυγό της

Ξέφυγαν τελείως στο Big Brother: Έχετε πάρει χαμπάρι τι γίνεται στο σπίτι του «Μεγάλου Αδερφού»;