ΕΛΛΑΔΑ

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Γέμισαν οι ΜΕΘ στην Θεσσαλονίκη –«Στέλνουμε ασθενείς αλλού», λέει ο Καπραβέλος

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Γέμισαν οι ΜΕΘ στην Θεσσαλονίκη –«Στέλνουμε ασθενείς αλλού», λέει ο Καπραβέλος
Το νοσοκομείο μας “γονάτισε”, ανέφερε μιλώντας στο Newsbomb.gr ο κ. Καπραβέλος.
INTIME/ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Συνεχίζει να «βράζει» η Βόρεια Ελλάδα με την Θεσσαλονίκη στο επίκεντρο να μην μπορεί πλέον να εξηπηρετήσει τους ασθενείς που πρέπει να νοσηλευτούν σε ΜΕΘ λόγω επιπλοκών του κορονοϊού – Τι λέει στο Newsbomb.gr, ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος

Την αποκάλυψη ότι στην Θεσσαλονίκη η πληρότητα στις ΜΕΘ είναι στο 100% και πλέον μεταφέρουν ασθενείς σε άλλες πόλεις έκανε μιλώντας στο Newsbomb.gr, ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος.

«Η πίεση αυτό το Σαββατοκύριακο είναι μεγάλη στο σύστημα υγείας της πόλης μας και πρέπει να σας πω ότι οι κλίνες ΜΕΘ όλων των νοσοκομείων γέμισα. Ήδη έχουμε στείλει έναν ασθενή στην Καβάλα και έναν στις Σέρρες. Το νοσοκομείο μας “γονάτισε”», ανέφερε μιλώντας στο Newsbomb.gr ο κ. Καπραβέλος.

Και προσθέτει: «έχω μιλήσει για πανδημία ανεμβολίαστων. Όλοι μας οι ασθενείς που βρίσκονται στις ΜΕΘ ανήκουν σε αυτή την κατηγορία. Όταν λέμε ότι δεν είναι δυνατών με αυτή την κατάσταση δεν μπορούν να γίνουν εορτασμοί και παρελάσεις δεν εννοούμαι ότι ήμαστε κατά των εθνικών και θρησκευτικών μας εορτών. Αυτό που θα δημιουργήσει πρόβλημα είναι η υπερκινητικότητα των πολιτών. Βεβαίως και θα μπορούν να γίνουν παρελάσεις και λειτουργίες αν ληφθούν αυστηρά μέτρα προστασίας. Αλλά ο λόγος που οδηγηθήκαμε σε αυτή την κατάσταση είναι επειδή δεν τηρούνται αυτά τα μέτρα».

Επιπλέον, ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου τόνισε ότι «αν τώρα έχουμε αυτό το πρόβλημα τότε φανταστείτε τι θα γίνει τι θα γίνει τον Νοέμβριο. Θα ζήσουμε μια ακόμα τραγωδία».

Η κατάσταση στη χώρα

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 1.165 νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα 5 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 661.308 (ημερήσια μεταβολή +0.2%), εκ των οποίων 50.9% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 85 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3.228 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ημερήσια εξέλιξη της πανδημίας

Η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι η ακόλουθη (η γραμμή παριστάνει την συνολική, αθροιστική κατανομή των κρουσμάτων).

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 31, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 14.920 θάνατοι. Το 95.4% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Συνελήφθη... ντελιβεράς κοκαΐνης την ώρα που έκανε παράδοση σε σύζυγο τραγουδιστή

Κρούσματα σήμερα: 1.165 νέες μολύνσεις - 31 θάνατοι σε 24 ώρες, στους 332 οι διασωληνωμένοι

Τραγωδία στην Ιταλία: Οκτώ νεκροί, ανάμεσά τους ένα παιδί, από την πτώση αεροσκάφους στο Μιλάνο