ΕΛΛΑΔΑ

Θεμιστοκλέους: 84.000 ραντεβού για την 3η δόση - Ξεκινούν οι εμβολιασμοί από τους παιδιάτρους

Θεμιστοκλέους: 84.000 ραντεβού για την 3η δόση - Ξεκινούν οι εμβολιασμοί από τους παιδιάτρους
O ΓΓ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.
ΙΝΤΙΜΕ

Ο ΓΓ του Υπουργείου Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, διευκρίνισε πόσοι πολίτες είναι πλήρως εμβολιασμένοι - Σε εξέλιξη βρίσκεται και η διασικασία τον εμβολιασμό της 3ης δόσης σε ανοσοκατεσταλμένους, άτομα άνω των 60 ετών και υγειονομικό προσωπικό

Ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, ανακοίνωσε ότι περισσότεροι από 12.235.000 έχουν πραγματοποιηθεί στη χώρα, ενώ περισσότεροι από 6,1 εκατ. συμπολίτες μας έχουν εμβολιαστεί με την μια δόση.

Επιπλέον έκανε γνωστό ότι πάνω από 44.000 άτομα έχουν ήδη πραγματοποιήσει την τρίτη δόση του εμβολίου ενώ 84.000 ραντεβού έχουν ήδη «κλειστεί» για την 3η δόση.

Νωρίτερα η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών τόνισε ότι η γρίπη δεν μας επισκέφθηκε πέρυσι δεν σημαίνει ότι δεν θα μας επισκεφθεί φέτος, επισήμανε κατά την αποψινή ενημέρωση η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μ.Θεοδωρίδου, τονίζοντας πως ο ιός της γρίπης είναι ένας ιός που δεν πρέπει να του έχουμε εμπιστοσύνη.

Το κύριο μήνυμά της ήταν να εμβολιαστούν για τη γρίπη όσοι πρέπει να το κάνουν, και να μην θεωρούν κάποιοι ότι κάνοντας το εμβόλιο της γρίπης προστατεύονται από τον κορονοϊό ή το αντίστροφο.

Η κυρία Θεοδωρίδου είπε ότι ευτυχώς πέρυσι είχαμε ιδιαίτερα χαμηλή επίπτωση της γρίπης και εξήγησε ότι υπάρχουν λίγα στοιχεία για την αλληλεπίδραση της με τον κορονοϊό. «Μέχρι σήμερα δεν γνωρίζουμε πως μπορεί η μια λοίμωξη να επηρεάσει την άλλη», τόνισε χαραχτηριστικά, προσθέτοντας ότι φέτος θα χρησιμοποιηθούν τετράδυναμα εμβόλια μιας δόση κατά της γρίπης. Επίσης είπε ότι το εμβόλιο της γρίπης μπορεί να γίνει ακόμα και την ίδια ημέρα με άλλα εμβόλια, καθώς δεν υπάρχει χρονικός περιορισμός του αντιγριπικού εμβολιασμού με τον εμβολιασμό με άλλά εμβόλια.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε η κα Θεοδωρίδου τα εμβόλια που κυκλοφορούν για την γρίπη είναι τετραδύναμα και θα χορηγούνται με μια ενδομυϊκή δόση.

Μάλιστα, παρέθεσε και τις ομάδες που όπως είπε θα πρέπει να εμβολιαστούν κατά της γρίπης. Αυτές είναι οι εξής:

  • Άτομα άνω των 60
  • Ενήλικες και παιδιά άνω των 6 μηνών με υποκείμενα νοσήματα
  • Έγκυες
  • Άτομα με παθολογική παχυσαρκία
  • Άτομα που βρίσκονται σε στενή επαφή με παιδιά κάτω των 6 μηνών
  • Κλειστοί πληθυσμοί (προσωπικό εσωτερικοί σπουδαστές αστυνμομι)
  • Εργαζόμενοι σε χώρους παροχής υπηρεσιών υγείας
  • Φοιτητές επαγγελμάτων υγείας
  • Εμβολιασμός ιατρονοσηλευτικού προσωπικού
  • Άστεγοι
  • Κτηνίατροι

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Συνελήφθη στην Ομόνοια τζιχαντιστής του ISIS - Είχε κάνει δύο αιτήσεις για άσυλο

Θα νικούσε στο GNTM: Η 18χρονη που χάζεψε τους πάντες στο «The Voice» (Vid)

Καιρός: Ισχυρή κακοκαιρία προ των πυλών - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν (vid)