ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία Μπάλλος: Έκτακτη σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία

κακοκαιρία Μπάλλος (13/10)
Ποια θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας
Intime News

Έκτακτη σύσκεψη υπό τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη θα πραγματοποιηθεί στις 16:00 ενόψει της κακοκαιρίας Μπάλλος που θα «χτυπήσει» την χώρα μας τις επόμενες ώρες

Σε «κόκκινο συναγερμό» έχουν τεθεί Aρχές και κάτοικοι στις περιοχές από τις οποίες αναμένεται να περάσει η κακοκαιρία «Μπάλλος» η οποία έχει ήδη αρχίσει να οργανώνεται στην κεντρική Μεσόγειο η διαταραχή που θα επηρεάσει την Ελλάδα αρχικά από τα δυτικά και βόρεια και στη συνέχεια σε όλη τη χώρα.

Ακόμα μεγαλύτερη είναι η αγωνία στις περιοχές που καταστράφηκαν από τις φωτιές του καλοκαιριού, όπως η Εύβοια και η Αττική, οι οποίες, όπως έχει καταγράψει σε ρεπορτάζ του το Newsbomb.gr, είναι ανοχύρωτες με τα αντιπλημμυρικά έργα να είναι άφαντα και… θεωρητικά.

Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία «Μπάλλος»

Από το βράδυ της Τετάρτης προς Πέμπτη (14/10), και από τα δυτικά θα ξεκινήσει η μεταβολή του καιρού, καθώς ένα βαρομετρικό χαμηλό θα προσεγγίσει τη χώρα, προκαλώντας την κακοκαιρία «Μπάλλος».

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo, τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας θα είναι τα εξής:

  • Ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες αρχικά θα επηρεάσουν το Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τη Στερεά και σταδιακά θα επεκταθούν στην υπόλοιπη χώρα.
  • Χαλαζοπτώσεις σε νησιωτικές και παράκτιες περιοχές.
  • Χιονοπτώσεις στα ορεινά κυρίως της Δυτικής Μακεδονίας και στην Πίνδο από το πρωί της Πέμπτης 14/10.
  • Θυελλώδεις άνεμοι στα πελάγη, οι οποίοι κατά τόπους θα φτάνουν τα 8 και την Παρασκευή 15/10 στο Ιόνιο τα 9 μποφόρ. Άνεμοι με πολύ ισχυρές ριπές ενδέχεται να συνοδεύουν και τις καταιγίδες που θα εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά και τις νησιωτικές περιοχές.
  • Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση, η οποία θα γίνει αισθητή κυρίως στις ηπειρωτικές περιοχές.

Τα δύο σενάρια για την τροχιά του «Μεσογειακού Κυκλώνα»

«Θα πέσει πολύ νερό σε μικρό χρονικό διάστημα με τον κίνδυνο για πλημμύρες να είναι αυξημένος» εκτίμησε από την πλευρά του ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης όσον αφορά την πρώτη φάσης της κακοκαιρίας «Μπάλλος».

Την Παρασκευή το δέυτερο κύμα της κακοκαιρίας θα μετατοπιστεί λίγο πιο νότια και θα επηρεαστεί η δυτική, κεντρική και νότια χώρα. «Μάλιστα είναι αρκετά πιθανό να δούμε να σχηματίζεται στο Ιόνιο ένας Μεσογειακός κυκλώνας ωστόσο ακόμα δεν μπορούμε να γνωρίζουμε την τροχιά του. Υπάρχουν δύο σενάρια, είτε αυτό το κύμα θα αρχίζει να μετατοπίζεται μέσα στο Ιόνιο και τελικά θα καλύψει το σύνολο της ηπειρωτικής χώρας για να αρχίζει να εξασθενεί, είτε θα ακολουθήσει μία πιο νότια τροχιά για να περάσει προς τα νότια θαλάσσια τμήματα και να απασχολήσει κυρίως την ανατολική και νότια χώρα», τονίζει ο κ. Μαρουσάκης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καλαμάτα: Βρέθηκε νεκρός ο Διευθυντής της Κλινικής Covid

Μένιος Φουρθιώτης: «Σε 3 μήνες θα περπατήσω ξανά» - Φωτογραφίες μέσα από το ΚΑΤ

Κακοκαιρία: Για ποιες περιοχές υπάρχει συναγερμός λόγω του «Μπάλλου»