ΕΛΛΑΔΑ

«Καμπανάκι» Καπραβέλου στο Newsbomb.gr: Στην αναμονή ασθενείς για διασωλήνωση στη Βόρεια Ελλάδα

«Καμπανάκι» Καπραβέλου στο Newsbomb.gr: Στην αναμονή ασθενείς για διασωλήνωση στη Βόρεια Ελλάδα
Ο κ. Καπραβέλος ανέφερε ότι αυτήν τη στιγμή στο νοσοκομείο μας υπάρχουν ασθενείς που περιμένουν σε ειδικό θάλαμο προκειμένου να βρεθεί ΜΕΘ.
INTIME

Την ανησυχία του για την έξαρση της πανδημίας στην Β. Ελλάδα και ειδικότερα στη Θεσσαλονίκη, εξέφρασε ο Νίκος Καπραβέλος - Τι είπε στο Newsbomb.gr για την κατάσταση στα νοσοκομεία της περιοχής

  

«Περάσαμε μία από τις δυσκολότερες εφημερίες του τέταρτου κύματος. Είμαστε στο 100% της κάλυψης των κλινών ΜΕΘ και 98% των απλών κλινών. Η πίεση είναι πολύ μεγάλη. Η μόνη ελπίδα είναι ο έλεγχος της πανδημίας έξω από το νοσοκομείο», ανέφερε μιλώντας στο Newsbomb.gr ο διευθυντής στη Β’ ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος, για την κατάσταση που βιώνει η Βόρεια Ελλάδα από την αύξηση των περιστατικών κορονοϊού.

Και πρόσθεσε: «αυτήν τη στιγμή στο νοσοκομείο μας υπάρχουν ασθενείς που περιμένουν σε ειδικό θάλαμο προκειμένου να βρεθεί ΜΕΘ γιατί χρειάζονται διασωλήνωση»

Επιπλέον ο κ. Καπραβέλος τόνισε, ότι οι γιατροί των νοσοκομείων της βόρειας Ελλάδας ζήτησαν από την υφυπουργό υγείας Μίνα Γκάγκα την επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού.

«Μείωση της πίεσης στο σύστημα υγείας σημαίνει αύξηση των εμβολιασμών και επέκταση της υποχρεωτικότητας σε διάφορες κατηγορίες και δραστηριότητες», τόνισε ο κ. Καπραβέλος ο οποίος είπε ότι «φόβος είναι αυτό που κρατά τους περισσότερους να μην εμβολιάζονται».

Η κατάσταση στη χώρα

Σε σταθερά υψηλά επίπεδα κυμαίνονται κρούσματα καθώς ο ΕΟΔΥ την Τετάρτη (13.10) ανακοίνωσε 2.338 νέα, ενώ επιβεβαιώθηκαν δυστυχώς ακόμα 31 θάνατοι και 343 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 684.706 (ημερήσια μεταβολή +0.3%), εκ των οποίων 50.9% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 120 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3.029 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

To Rt για την επικράτεια βάσει των κρουσμάτων εκτιμάται σε 1.03 (95% ΔΕ: 0.98 - 1.1).

Ημερήσια εξέλιξη της πανδημίας

Η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι η ακόλουθη (η γραμμή παριστάνει την συνολική, αθροιστική κατανομή των κρουσμάτων).

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 31, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 15.241 θάνατοι.

Το 95.3% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 2.338 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - 31 θάνατοι σε 24 ώρες, στους 343 οι διασωληνωμένοι

Δίκη για βιτριόλι: Συγκλονίζουν οι φωτογραφίες από τα ρούχα της Ιωάννας την ημέρα της επίθεσης (vid)

Καιρός meteo: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες την Πέμπτη (14/10) στην Αττική λόγω του «Μπάλλου»