ΕΛΛΑΔΑ

Νέα μέτρα: Οι λόγοι που εξαιρέθηκαν σούπερ μάρκετ και Μέσα Μεταφοράς

Νέα μέτρα: Οι λόγοι που εξαιρέθηκαν σούπερ μάρκετ και Μέσα Μεταφοράς
INTIME NEWS

Στα νέα μέτρα που βρίσκονται σε ισχύ από το Σάββατο και για τους λόγους που εξαιρέθηκαν από την υποχρέωση για προσκόμιση αρνητικού rapid test σε εκκλησίες, σούπερ μάρκετ και μέσα μαζικής μεταφοράς, αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης.

«Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο 4ο κύμα της πανδημίας το οποίο θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί αν όλοι είχαν εμβολιαστεί», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Νίκος Παπαθανάσης και υπογράμμισε πως «γι’ αυτό αναγκαστήκαμε να πάρουμε μέτρα διατηρώντας όμως μια σχετική κανονικότητα και θα πρέπει να τα σεβαστούν όλοι γιατί δεν μπορεί να γίνει νέο lockdown».

Πρόσθεσε δε, ότι η ανακοίνωση των μέτρων έφερε ήδη αύξηση των ραντεβού για εμβολιασμό. Ερωτηθείς για εξαιρέσεις που υπάρχουν είπε ότι στα ΜΜΜ δεν είναι δυνατόν να υπάρξει έλεγχος rapid test, αλλά έχει καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια να αυξηθούν τα δρομολόγια.

Για τα σούπερ μάρκετ τόνισε ότι δεν μπορούν να εφαρμοστούν τα ίδια μέτρα και να αποκλειστούν οι μη εμβολιασμένοι από την αγορά τροφίμων, ενώ για την Εκκλησία είπε ότι έχουν δοθεί όλες οι απαντήσεις και η Ιερά Σύνοδος εξέδωσε εγκύκλιο καλώντας τους πιστούς να εμβολιαστούν και να τηρούν τα μέτρα. Ερωτηθείς σχετικά τόνισε ότι αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση δεν εξετάζει το μέτρο της επέκτασης της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών και σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων πέραν των υγειονομικών.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μερομήνια: Τι καιρό θα κάνει τα Χριστούγεννα

Καιρός – Αρναούτογλου: Μεγάλο καιρικό σασπένς από τα μέσα Νοεμβρίου και μετά

Τροχαίο στη Βουλή: Πέθανε ο πεζός που παρασύρθηκε από ταξί