ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός - Θεσσαλονίκη: Άνοιξαν 240 τάφους στα Κοιμητήρια Αναστάσεως - Σε ετοιμότητα επιπλέον 150

Κορονοϊός - Θεσσαλονίκη: Άνοιξαν 240 τάφους στα Κοιμητήρια Αναστάσεως - Σε ετοιμότητα επιπλέον 150
(φωτογραφία - αρχείου)

Μακάβρια προληπτικά μέτρα συνεχίζει να λαμβάνει ο δήμος Θεσσαλονίκης λόγω της ανεξέλεγκτης διασποράς του κορονοϊού - Άνοιξαν 240 τάφους στα Κοιμητήρια Αναστάσεως του Κυρίου στη Θέρμη -  Σε ετοιμότητα βρίσκονται επιπλέον 150

Τέλη της προηγούμενης εβδομάδας συνεργεία του δήμου Θεσσαλονίκης εξασφάλισαν επιπλέον 250 χώρους στα κοιμητήρια Αναστάσεως του Κυρίου για τα θύματα από τον κορονοϊό, ωστόσο, τα εξαιρετικά ανησυχητικά νούμερα που καταγράφονται τόσο σε επίπεδο κρουσμάτων, όσο και θανάτων, οδήγησαν στην εκ νέου κινητοποίηση της διοίκησης για να προλάβει καταστάσεις που σημάδευσαν τους πρώτους μήνες της πανδημίας, οπότε και δεν υπήρχαν χώροι σε κοιμητήρια.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ThessToday.gr, ο δήμος Θεσσαλονίκης άμεσα μπορεί να διαθέσει τουλάχιστον 150 επιπλέον τάφους, επιπρόσθετα των 240 που ανοίχτηκαν την περασμένη εβδομάδα. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αριθμός μπορεί να αγγίξει ακόμη και τους 200, δεδομένου του υψηλού αριθμού θανάτων από κορονοϊού, καθώς, μόλις αυτή την εβδομάδα, περισσότεροι από 270 συνάνθρωποί μας έχασαν τη μάχη με τον κορονοϊό.

Την είδηση επιβεβαιώνει στο ThessToday.gr και ο εντεταλμένος αιρετός δημοτικός σύμβουλός του δήμου Θεσσαλονίκης για τα Κοιμητήρια Αναστάσεως του Κυρίου, Κώστας Ιακώβου, ο οποίος σημείωσε ότι ήδη το Τμήμα Τεχνικών Έργων έχει καταγράψει και έχει ετοιμάσει μελέτη για τους επιπρόσθετους τάφους, υπογραμμίζοντας ότι ο δήμαρχος, Κωνσταντίνος Ζέρβας, είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος και προσηλωμένος στην αντιμετώπιση της πανδημίας. «Δεν πάμε να “τρέξουμε” τελευταία στιγμή. Ο δήμαρχος παρακολουθεί και είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος στο θέμα του κορονοϊού. Μετά από προεργασία που συντόνισα με το Τμήμα Τεχνικών Έργων έχει ετοιμαστεί μελέτη για να ανοίξουν νέοι τάφοι» δήλωσε ο κ. Ιακώβου, σημειώνοντας ότι «υπολογίζουμε ότι θα είναι 150, αλλά μπορεί και παραπάνω, ανάλογα με τις συνθήκες που επικρατούν».

Από την αρχή της πανδημίας στα μεγαλύτερα κοιμητήρια της Θεσσαλονίκης έχουν σκαφτεί συνολικά 550 ταφώνες σε ειδικό και απομονωμένο χώρο ταφής ατόμων που έχουν φύγει από τη ζωή λόγω της φονικής νόσου. Ο Κώστας Ιακώβου τόνισε ότι από τους 550 τάφους έχουν απομείνει περίπου 250 διαθέσιμοι για ανθρώπους που ενδεχομένως χάσουν τη μάχη με τον κορονοϊό, συν τους 240 που σκάφτηκαν πρόσφατα, καθώς και τους τουλάχιστον 150 που μπορούν να διατεθούν άμεσα. «Στόχος του δήμου Θεσσαλονίκης είναι η διευκόλυνση των δημοτών στην τελευταία τους κατοικία», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του δήμου Θεσσαλονίκης, Γιώργος Αβαρλής, τόνισε ότι έως τώρα δεν παρατηρούνται χωροταξικά προβλήματα στα Κοιμητήρια Αναστάσεως του Κυρίου, ενώ η λήψη έκτακτων μέτρων της διοίκησης σχετίζεται με τη δραματική κατάσταση που βρίσκεται η χώρα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νέα μέτρα: Πώς θα μπαίνουν οι μη εμβολιασμένοι σε σούπερ μάρκετ και φαρμακεία

Νέα μέτρα: Πού μπαίνει στοπ στους μη εμβολιασμένους - Αναλυτικά όσα ισχύουν από Δευτέρα

Τζένη Μπαλατσινού: Κινδύνευσε η ζωή μου στην τελευταία εγκυμοσύνη – Φύλακας-άγγελος μου ο Κικίλιας