ΕΛΛΑΔΑ

Επέτειος Γρογορόπουλου: Ξεκίνησε η μεγάλη πορεία από τα Προπύλαια

Πορεία στη μνήμη του ΑΛέξανδρου Γρηγορόπουλου
Στις 18:00 από τα Προπύλκαια ξεκίνησε η μεγάλη πορεία των διαδηλωτών
Newsbomb.gr

Ξεκίνησε στις 18:00 το απόγευμα της Δευτέρας (6/12), από τα Προπύλαια, η προγραμματισμένη πορεία για την επέτειο 13 χρόνων από την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

Πλήθος κόσμου βρίσκεται στην πορεία που πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο κέντρο της Αθήνας για την επέτειο δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Η συγκέντρωση του κόσμου πραγματοποιήθηκε στα Προπύλαια μετά το κάλεσμα που απηύθυναν κόμματα της Αριστεράς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Εκατοντάδες διαδηλωτές συμμετέχουν στην πορεία μνήμης κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα.

Λίγο μετά τις 19:30 η πορεία περνώντας την Σταδίου με 4.000 άτομα κατευθύνθηκε μπροστά από την Βουλή. Σημειώνεται ότι κλειστός ο σταθμός του μετρό Πανεπιστήμιο, όπως και ο σταθμός στο Σύνταγμα, κατόπιν εντολής της Αστυνομίας.

Την ίδια ώρα ισχυρότατες είναι οι δυνάμεις της Αστυνομίας που βρίσκονται σε ετοιμότητα υπό τον φόβο να ξεσπάσουν επεισόδια. Στο κέντρο της Αθήνας ισχύουν δρακόντεια μέτρα ασφαλείας με τουλάχιστον 4.000 αστυνομικούς, ενώ εκτός από την πρωτεύουσα, συγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί στη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, το Βόλο, τα Γιάννενα, την Ξάνθη και άλλες μεγάλες πόλεις.

Μέχρι στιγμής η Αστυνομία, στο πλαίσιο προληπτικών ελέγχων, έχει προβεί σε 11 προσαγωγές και τρεις συλλήψεις. Στην κατοχή των νεαρών που συνελήφθησαν βρέθηκαν τρεις μολότοφ και ένα μπιτόνι με βενζίνη.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Αυτές οι μάσκες μειώνουν κάτω από 1% την πιθανότητα να μολυνθεί κάποιος από Covid

ΟΠΕΚΕΠΕ: Γιγάντια πληρωμή ύψους 114 εκατ. ευρώ σε 29.736 δικαιούχους (πίνακες με ποσά)

«Η Φάρμα»: Άρχισαν τα πρώτα... ακατάλληλα πλάνα - Ηλιάδη και Μπάστα βάζουν... φωτιά στα ντουζ