ΕΛΛΑΔΑ

«‘Εφυγε» ο θιασάρχης Γιώργος Λεμπέσης

«‘Εφυγε» ο θιασάρχης Γιώργος Λεμπέσης
Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα σε ηλικία 79 ετών και ύστερα από 2 εβδομάδες στην εντατική, ο θιασάρχης Γιώργος Λεμπέσης...

Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα σε ηλικία 79 ετών και ύστερα από 2 εβδομάδες στην εντατική, ο θιασάρχης Γιώργος Λεμπέσης, ένας από τους πιο αθόρυβους, αλλά σημαντικούς ανθρώπους στο σύγχρονο ελληνικό θέατρο. Γεννήθηκε στην Κορώνη και έμεινε ορφανός από πολύ μικρός. Η περιπέτεια του με το θέατρο ξεκίνησε από τα μαθητικά του χρόνια ακολουθώντας το θασάρχη-μπουλουκτσή Στρατηγό για να γνωρίσει από κοντά όλη την αγωνία, αλλά και την προσφορά των ανθρώπων του θεάτρου στις πόλεις και την ύπαιθρο.

Πηγή φώτο: gossip-tv

Από τη θεατρική παράσταση "Μάνα Μητέρα Μαμά" που συνεχίζει για 2η χρονιά στο Θέατρο "Βεάκη"

Δίπλα σε μεγάλους πρωταγωνιστές ως παραγωγός, αμετανόητος και αθεράπευτα ρομαντικός, ο Λεμπέσης τα τελευταία 25 χρόνια στο γραφειάκι του θεάτρου Λαμπέτη δεν σταμάτησε να γράφει και να οραματίζεται
Το 2008 εξέδωσε το αυτοβιογραφικό «Η Αλίκη, η Τζένη και ο Τάκης» στις 328 σελίδες του οποίου κατάφερε να χωρέσει ιστορίες και αναμνήσεις 5 δεκαετιών.

Το newsbomb.gr επικοινώνησε με την ηθοποιό Βάσω Γουλιελμάκη η οποία μας είπε:
«ήταν ο άνθρωπος που μου έδωσε την πρώτη μου δουλειά στο θέατρο. Έχουμε συνεργαστεί σε 20 παραγωγές μαζί. Στην ουσία αυτός με μύησε στη θεατρική μαγεία… Σκληρός στις διαπραγματεύσεις του, αλλά πάντα ευγενής. Ήταν ένας μεγάλος θεατράνθρωπος»

Η κηδεία του θα γίνει την Παρασκευή από το Α’ Νεκροταφείο.


Ρεπορτάζ: Νάντυ Παπαμήτσου

Ροή Ειδήσεων