ΕΛΛΑΔΑ

Τζανάκης στο Newsbomb: Μέχρι 9.000 κρούσματα την Τετάρτη - Πιθανόν να ληφθούν συντομότερα τα μέτρα

τζανάκης κρούσματα μέτρα
Καμπανάκι από τον Νίκο Τζανάκη.
INTIME/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Προειδοποίηση του Νίκο Τζανάκη για πολλά κρούσματα κορονοϊού τις επόμενες μέτρα.

O καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Νίκος Τζανάκης, μίλησε στο Newsbomb.gr, για τα νέα μέτρα που έχουν τεθεί σε εφαρμογή, ενώ εξέφρασε την ανησυχία του για τις εικόνες συνωστισμού που παρατηρούνται τις τελευταίες ημέρες, ιδιαίτερα στην Αθήνα.

Ο κ. Τζανάκης, αναφερόμενος στον συγχρωτισμό που καταγράφεται στους ανοιχτούς χώρους, αλλά και στους κλειστούς, είπε ότι «αυτά τα περιμέναμε, ιδιαίτερα στην Αθήνα», ενώ σημείωσε ότι «η Αθήνα - επιδημιολογικά - είναι στο επίκεντρο».

Μάλιστα, ο καθηγητής Πνευμονολογίας εκτίμησε ότι «τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν πολλά κρούσματα, ενώ μέχρι την Τετάρτη αναμένει οι νέες λοιμώξεις να ανέλθουν στις 9.000».

Ωστόσο, ο κ. Τζανάκης τόνισε ότι «οι νοσηλείες πέφτουν, όπως και οι διασωληνώσεις. Και θα συνεχίσουν να πέφτουν μέχρι την γιορτή των Φώτων, φτάνοντας ίσως στους 550 σε επίπεδο διασωληνωμένων».

Παρά ταύτα, ο Νίκος Τζανάκης ξεκαθάρισε ότι όλα θα κριθούν από την συμπεριφορά των πολιτών μέσα στις γιορτές, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να επιταχυνθεί ο χρόνος εφαρμογής νέων μέτρων ακόμα και πριν την Πρωτοχρονιά.

Κορονοϊός: Σταθερά πάνω από 3.000 κρούσματα στην Αττική

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε το Σάββατο 6.590 νέα κρούσματα, εκ των οποίων 11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 1.070.833 (ημερήσια μεταβολή +0.6%), εκ των οποίων 50.4% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 213 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.686 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Στην Αττική τα κρούσματα κατανέμονται ως εξής:

  • Ανατολική Αττική 378
  • Βόρειος Τομέας Αθήνας 671
  • Δυτική Αττική 81
  • Δυτικός Τομέας Αθήνας 334
  • Κεντρικός Τομέας Αθήνας 1.021
  • Νήσων 41
  • Νότιος Τομέας Αθήνας 344
  • Πειραιάς 330

Στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης καταγράφηκαν 835 νέες λοιμώξεις.

Χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν: «Λαβράκια» έβγαλαν οι έλεγχοι σε κέντρα διασκέδασης

Πλήθος κόσμου έσπευσε να γιορτάσει σε κέντρα διασκέδασης το χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν, με τους ελεγκτικούς μηχανισμούς για την τήρηση των μέτρων για τον κορονοϊό να βρίσκονται αντιμέτωποι με απίστευτα σκηνικά.

Συγκεκριμένα, οι αρχές και τα στελέχη της ΑΑΔΕ διαπίστωσαν πως αρκετά καταστήματα, συμπεριλαμβανομένων δύο πάρα πολύ γνωστών στο Γκάζι, όπου συρρέει παραδοσιακά πλήθος κόσμου, όχι απλώς δεν μεριμνούσαν για την τήρηση των μέτρων και δεν ήλεγχαν πιστοποιητικά αλλά είχαν ανοίξει διάπλατα τις πόρτες τους ώστε να μπορεί να εισέρχεται όποιος επιθυμεί.

Κατά την διάρκεια εφόδου των αρχών, θαμώνες προσπαθούσαν είτε να κρυφτούν σε πατάρια και κάτω από τραπέζια είτε να αποχωρήσουν άμεσα από το κατάστημα προκειμένου να μην διαπιστωθεί η απάτη τους.

Ειδικότερα, διαπιστώθηκε εντοπίστηκαν δεκάδες νεαρά άτομα είτε δεν κατείχαν πιστοποιητικά είτε επιδείκνυαν πιστοποιητικά που δεν τους ανήκουν. Υπενθυμίζεται πως η εν λόγω παράβαση επιφέρει πρόστιμο 3.000 ευρώ.

Σημειώνεται πως ένα από τα καταστήματα εκ των οποίων διαπιστώθηκαν παρατυπίες είναι υπότροπο για δεύτερη φορά καθώς έχουν διαπιστωθεί ξανά σε αυτό παρόμοιες παραβάσεις με υψηλόβαθμα στελέχη της ΑΑΔΕ, να σημειώνουν στον ΣΚΑΪ πως την τρίτη φορά που θα διαπιστωθεί κάτι ανάλογο ο νόμος προβλέπει αφαίρεση της άδειας λειτουργίας.

Σε κάθε περίπτωση οι έλεγχοι σε χώρους διασκέδασης όχι μόνο θα συνεχιστούν αλλά αναμένεται να εντατικοποιηθούν.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

J2US: Αυτά τα τρία ζευγάρια αποχώρησαν – Ποια δίδυμα πέρασαν στον μεγάλο τελικό

Γιαννιτσά, Χριστούγεννα 1968: Η δολοφονία της όμορφης δασκάλας - «Ήθελα μόνο να την απολαύσω»

Διόδια: Αυξάνονται οι τιμές από την Πρωτοχρονιά - Πόσα θα πληρώνουμε σε όλη την Ελλάδα