ΕΛΛΑΔΑ

Χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν: «Λαβράκια» έβγαλαν οι έλεγχοι σε κέντρα διασκέδασης

ρεβεγιόν έλεγχοι κέντρα διασκέδασης
Έλεγχοι σε κέντρα διασκέδασης.
PIXABAY

Ρεβεγιόν: Απίστευτα περιστατικά κατά τη διάρκεια ελέγχων σε κέντρα διασκέδασης.

Πλήθος κόσμου έσπευσε να γιορτάσει σε κέντρα διασκέδασης το χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν, με τους ελεγκτικούς μηχανισμούς για την τήρηση των μέτρων για τον κορονοϊό να βρίσκονται αντιμέτωποι με απίστευτα σκηνικά.

Συγκεκριμένα, οι αρχές και τα στελέχη της ΑΑΔΕ διαπίστωσαν πως αρκετά καταστήματα, συμπεριλαμβανομένων δύο πάρα πολύ γνωστών στο Γκάζι, όπου συρρέει παραδοσιακά πλήθος κόσμου, όχι απλώς δεν μεριμνούσαν για την τήρηση των μέτρων και δεν ήλεγχαν πιστοποιητικά αλλά είχαν ανοίξει διάπλατα τις πόρτες τους ώστε να μπορεί να εισέρχεται όποιος επιθυμεί.

Κατά την διάρκεια εφόδου των αρχών, θαμώνες προσπαθούσαν είτε να κρυφτούν σε πατάρια και κάτω από τραπέζια είτε να αποχωρήσουν άμεσα από το κατάστημα προκειμένου να μην διαπιστωθεί η απάτη τους.

Ειδικότερα, διαπιστώθηκε εντοπίστηκαν δεκάδες νεαρά άτομα είτε δεν κατείχαν πιστοποιητικά είτε επιδείκνυαν πιστοποιητικά που δεν τους ανήκουν. Υπενθυμίζεται πως η εν λόγω παράβαση επιφέρει πρόστιμο 3.000 ευρώ.

Σημειώνεται πως ένα από τα καταστήματα εκ των οποίων διαπιστώθηκαν παρατυπίες είναι υπότροπο για δεύτερη φορά καθώς έχουν διαπιστωθεί ξανά σε αυτό παρόμοιες παραβάσεις με υψηλόβαθμα στελέχη της ΑΑΔΕ, να σημειώνουν στον ΣΚΑΪ πως την τρίτη φορά που θα διαπιστωθεί κάτι ανάλογο ο νόμος προβλέπει αφαίρεση της άδειας λειτουργίας.

Σε κάθε περίπτωση οι έλεγχοι σε χώρους διασκέδασης όχι μόνο θα συνεχιστούν αλλά αναμένεται να εντατικοποιηθούν.

Σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. κατά της «Όμικρον»: 10.000 αστυνομικοί στους ελέγχους

Σε κατάσταση επιφυλακής έχει η Ελληνική Αστυνομία τις γιορτινές ημέρες, στο πλαίσιο της εφαρμογής του επιχειρησιακού σχεδίου που έχει εκπονηθεί για να περιοριστεί η διασπορά των κρουσμάτων κορονοϊού.

Συνολικά 10.000 αστυνομικοί συμμετέχουν στους ελέγχους, οι οποίοι θα είναι –όπως λένε αρμόδιες πηγές- σαρωτικοί σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας. Παράλληλα, στους ελέγχους θα συνδράμουν 300 στελέχη της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας και 100 στελέχη της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου Αγοράς. Στόχος των Αρχών, μεταξύ άλλων, είναι ο περιορισμός της διασποράς της μετάλλαξης «Όμικρον», καθώς όσο καθυστερήσει η διάδοσή της στην κοινότητα τόσο το Εθνικό Σύστημα Υγείας κερδίζει χρόνο για τη διαχείριση των νέων δεδομένων.

Μεγαλύτερο βάρος θα πέσει στις χριστουγεννιάτικες αγορές που συγκεντρώνουν τον περισσότερο κόσμο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Στην Αττική για παράδειγμα στην Ερμού θα υπάρχουν καθημερινά κλιμάκια ελέγχων, ενώ το ίδιο θα ισχύει σε όλους τους εμπορικούς δρόμους της πόλης στο κέντρο της Αθήνας, στα δυτικά, στα νότια και στα βόρεια προάστια.

Το δεύτερο σημείο που θα δοθεί έμφαση θα είναι στα μεγάλα καταστήματα (καφέ, μπαρ, κλαμπ), που έχουν τη δυνατότητα συγκέντρωσης μεγάλου αριθμού πελατών.

Οι έλεγχοι γίνονται για να διαπιστωθεί εάν στο εσωτερικό τους βρίσκεται ο επιτρεπόμενος αριθμός θαμώνων, εάν οι πελάτες διαθέτουν τα απαραίτητα έγγραφα για την είσοδό τους αλλά κυρίως στο κατά πόσο γίνεται έλεγχος ταυτοπροσωπίας στην είσοδο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Νέες οδηγίες προς εμβολιασμένους - Τι πρέπει να κάνουν αν έρθουν σε επαφή με κρούσμα

Γιαννιτσά, Χριστούγεννα 1968: Η δολοφονία της όμορφης δασκάλας - «Ήθελα μόνο να την απολαύσω»

Θρήνος στην Πάτρα για τον 42χρονο Σπύρο - Πώς έγινε το τραγικό τροχαίο