ΕΛΛΑΔΑ

Χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν υπό αστυνομικό κλοιό: Μπλόκα, πρόστιμα και έλεγχοι για κρυφά πάρτι

Χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν υπό αστυνομικό κλοιό: Μπλόκα, πρόστιμα και έλεγχοι για κρυφά πάρτι
ΙΝΤΙΜΕ

Lockdown: Πολύ διαφορετικά θα είναι τα φετινά Χριστούγεννα από όλες τις απόψεις. Μετά και τις εικόνες που παρατηρήθηκαν την τελευταία εβδομάδα, η ΕΛ.ΑΣ. αναμένεται να πραγματοποιήσει σαρωτικούς ελέγχους ανήμερα των Χριστουγέννων, προκειμένου να... πιαστούν οι παραβάτες που αψήφησαν την απαγόρευση κυκλοφορίας ή διοργάνωσαν κορονοπάρτι. 

Σε επιφυλακή για τα επόμενα τουλάχιστον δυο εικοσιτετράωρα μπαίνει η Ελληνική Αστυνομία, η οποία θα πραγματοποιεί αυστηρούς ελέγχους για το αν τηρούνται τα μέτρα κατά του κορονοϊού, στην προσπάθεια να μη χαθεί ο έλεγχος της πανδημίας. 5.000 αστυνομικοί στην πρωτεύουσα, μπλόκα σε κάθε γωνιά των μεγάλων πόλεων, drones, αλλά και ελικόπτερα συμπεριλαμβάνονται στο σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ για το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων αλλά και της Πρωτοχρονιάς.

Επιχείρηση… ρεβεγιόν

Περίπου 5.000 ένστολοι θα βρίσκονται στους δρόμους του λεκανοπέδιου με τα χριστουγεννιάτικα οικογενειακά τραπέζια να έχουν μετατραπεί σε πονοκέφαλο την κυβέρνηση και τους λοιμωξιολόγους.

Για ακόμα μια φορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να είναι προσεκτικοί ώστε να αποφευχθεί ένα τρίτο κύμα.

«Ειδικά τις ημέρες των εορτών να τηρήσουμε αυστηρότατα τις συστάσεις των ειδικών, κατά προτίμηση με την οικογένειά μας, με τις εντολές που έχουμε δώσει, με πολύ μεγάλη φροντίδα, για να μπορέσει το ’21 να συνεχιστεί αυτή η μείωση των κρουσμάτων», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Ιδιαίτερο βάρος στην προσπάθεια να ελεγχθούν οι μετακινήσεις των πολίτων κατά τη διάρκεια του Χριστουγεννιάτικου ρεβεγιόν θα πέσει στα σταθερά μπλόκα της Τροχαίας.

Από τις 22:00 το βράδυ έως τις 05:00 το πρωί, όπου ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας θα βρίσκονται στη Λεωφόρο Κηφισιάς, στη Λεωφόρο Μεσογείων, στη Βασιλίσσης Αμαλίας και στην Λεωφόρο Ποσειδώνος.

Πέρα από τα μπλόκα, και περιπολικά θα επιτηρούν την κυκλοφορία σε όλους του δρόμους.

Αναφορικά με τη Δυτική Αττική, όπου το επιδημιολογικό φορτίο είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένο θα υπάρχει αυξημένη παρουσία της Αστυνομίας.

Ιεροί ναοί, πλατείες και σταθμοί Μετρό θα βρίσκονται σε «κλοιό», ενώ αναμένεται να χρησιμοποιηθεί όπου κριθεί απαραίτητο ακόμη και το drone για να ελέγχει την κίνηση σε ολόκληρες γειτονίες.

«Ντου» και σε σπίτια

Παράλληλα, αστυνομικές πηγές εξηγούν ότι «είναι αδύνατο η Αστυνομία να γνωρίζει που πηγαίνει ο καθένας την ημέρα των Χριστουγέννων. Είναι επίσης αδύνατο να γνωρίζουμε τι συμβαίνει σε κάθε σπίτι. Έτσι, βασιζόμαστε στο πληροφοριακό δίκτυο και στις καταγγελίες που θα δεχτούμε. Δηλαδή, στην παρατηρητικότητα και στην εγρήγορση των αστυνομικών αλλά και στα τηλεφωνήματα που θα γίνουν εκείνη την ημέρα από πολίτες, οι οποίοι θα μας ενημερώνουν για τυχόν παραβάσεις του ανώτατου ορίου των εννιά ατόμων σε κάθε σπίτι. Η Αστυνομία χρειάζεται μεγάλο αριθμό αστυνομικών, προκειμένου να είναι σε θέση να ελέγχει κάθε πληροφορία. Σε περίπτωση που υπάρχουν μαζώξεις άνω των εννέα ατόμων σε κάποιο σπίτι, τότε θα ενημερώνεται ο Εισαγγελέας και μόνο εάν αυτός δώσει εντολή θα γίνεται έρευνα για να διαπιστωθεί το αδίκημα».

Οι αρμόδιες αρχές πάντως τονίζουν πως η τήρηση η όχι των μέτρων τις ημέρες των Χριστουγέννων θα κρίνουν εάν παρθούν νέα πιο αυστηρά την παράνομη της πρωτοχρονιάς.

Χρυσοχοΐδης: Μήνυμα προς τους πολίτες - «Γυρίστε σπίτι πριν βραδιάσει»

«Γυρίστε σπίτι πριν βραδιάσει, μείνετε σπίτι, το βράδυ μην κυκλοφορείτε!», τόνισε σήμερα με μήνυμά του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ενόψει των εορταστικών ημερών.

«Τα Χριστούγεννα εφαρμόστε τα μέτρα για να κάνουμε τις άσχημες μέρες να μείνουν πίσω μας», ανέφερε, σημειώνοντας ότι «δεν είναι ανέμελο παιχνίδι η παραβίαση των μέτρων». «Είμαστε όλοι στην πρώτη γραμμή μιας κοινής μάχης», σχολίασε, κάνοντας έκκληση σε όλους τους πολίτες: «Γιορτάστε με μέτρο, με ανθρωπιά, με ευθύνη».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αποκάλυψη: «Κλείδωσε» η νέα παράταση του lockdown - Πότε θα ανοίξει η χώρα