ΕΛΛΑΔΑ

Παυλοπούλου στο Newsbomb.gr: Εκτός από τους πολίτες νοσεί και το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό

Παυλοπούλου στο Newsbomb.gr: Εκτός από τους πολίτες νοσεί και το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό
Πρώτη φορά νοσούν τόσοι γιατροί.
INTIME

Όλο και περισσότεροι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά την αύξηση νόσησης από κορονοϊό του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού, γεγονός που θα πιέσει κόμ περισσότερο το σύστημα υγείας – Τι αναφέρει στο Newsbomb.gr η Καθηγήτρια Παιδιατρικής- Λοιμωξιολόγος, μέλος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Ιωάννα Παυλοπούλου – Πώς πάνε οι εμβολιασμοί για την 3η δόση

Την προτροπή να εμβολιαστούν όσο το δυνατών περισσότεροι πολίτες, έκανε μιλώντας στο Newsbomb.gr η Καθηγήτρια Παιδιατρικής - Λοιμωξιολόγος, μέλος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Ιωάννα Παυλοπούλου.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε, η μετάλλαξη Όμικρον είναι πολύ μεταδοτική και το «ανησυχητικό είναι ότι εκτός από τους πολίτες νοσεί και το ιατρονοσηλευτικο προσωπικό γεγονός που πρόκειται να επιβαρύνει το σύστημα υγείας που ήδη πιέζετε». Στο γεγονός αναφέρθηκε χθες μιλώντας στο Newsbomb.gr και ο διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», Γιώργος Μπουλμπασάκος.

Σε ότι έχει να κάνει με την προστασία που παρέχουν τα εμβόλια, η Καθηγήτρια Παιδιατρικής ανέφερε στο Newbomb.gr ότι όλοι θα πρέπει να εμβολιαστούν και με την 3η δόση ώστε να προστατευθούν καλύτερα. Πρόσθεσε δε ότι η προσέλευση των πολιτών για την 3η δόση είναι ικανοποιητική.

Τι είπε στο Newsbomb.gr o διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» για την νόσηση προσωπικού

Ο διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», Γιώργος Μπουλμπασάκος, μίλησε στο Newsbomb.gr, όπου αναφέρθηκε στη νόσηση από Covid του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού. «Σε αυτό το 5ο κύμα υπάρχει και κάτι ακόμα που μας προβληματίζει. Πρώτη φορά από την αρχή της πανδημίας νοσούν τόσοι γιατροί και προσωπικό στα νοσοκομεία. Για τον λόγο αυτό αναγκαστήκαμε να λάβουμε μέτρα ως νοσοκομείο όπως το να μην μπαίνουν στο νοσοκομείο ιατρικοί επισκέπτες ή συγγενείς ασθενών», ανέφερε ο κ. Μπουλμπασάκος.

Το 70% των κρουσμάτων και των εισαγωγών σχετίζονται με την παραλλαγή Όμικρον

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Θεμιστοκλή Ζαούτης αναφερόμενος στα επιδημιολογικά που αφορούν την παραλλαγή Όμικρον είπε - κατά την διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης για την πορεία των εμβολιασμών - ότι από ελέγχους στις μεγαλύτερες περιφερειακές ενότητες της χώρας, προκύπτει ότι πλέον το 70% των κρουσμάτων σχετίζονται με την παραλλαγή Όμικρον.

Όπως προσέθεσε, πλέον στο 70% των εισαγωγών στα νοσοκομεία της Αττικής είναι με την παραλλαγή Όμικρον και επιβεβαίωσε τα όσα ανέφερε προηγουμένως η κυρία Θεοδωρίδου, λέγοντας ότι «η νοσηρότητα της Όμικρον, είναι χαμηλότερη και όπως φαίνεται χαμηλότερη είναι και θνητότητα».

Ο ίδιος διευκρινίζει ότι άτομα με θετικό PCR που έχουν την παραλλαγή Όμικρον, είχαν στη συντριπτική τους πλειονότητα, θετικό rapid test κάτι που δείχνει ότι τα τεστ αυτά είναι αξιόπιστα.

Ο κ. Ζαούτης, Είπε επίσης ότι την ερχόμενη Πέμπτη ο υπουργός Υγείας θα αναφερθεί με ανακοίνωσή τους στην διενέργεια των τεστ.

Ο ίδιος μιλώντας για την αδυναμία του τηλεφωνικού κέντρου του ΕΟΔΥ να εξυπηρετήσει όλους όσοι τηλεφωνούν, είπε ότι «βιώνουμε μία πρωτόγνωρη κατάσταση με την Όμικρον και είναι λογικό να υπάρχουν παράπονα για το τηλεφωνικό κέντρο», το οποίο -όπως είπε- θα αναβαθμιστεί τις επόμενες ημέρες ώστε να είναι πιο αποτελεσματική η διαλογή των περιστατικών αλλά και εξυπηρέτηση των πολιτών.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Ξεψύχησε το νεογέννητο βρέφος της 36χρονης διασωληνωμένης με κορονοϊό

Οι Πακιστανοί ζητούν συγγνώμη και ακύρωση των προστίμων για τις εικόνες στο Σύνταγμα

Μετάλλαξη Όμικρον: «Το ίδιο άτομο μπορεί να μολυνθεί 4 και 5 φορές» - Έτσι ξεφεύγει από τα rapid