ΕΛΛΑΔΑ

Σχολεία: Επιστροφή στις 10 Ιανουαρίου με τρία self test - Τι ισχύει για εκπαιδευτικούς και κρούσματα

σχολεία μέτρα
Τα νέα μέτρα που αποφασίστηκαν για την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία.
INTIME / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Σχολεία: Με τρία self test επιστρέφουν στα θρανία στις 10 Ιανουαρίου οι μαθητές. Επιστρέφουν στο καθεστώς των δυο αυτοδιαγνωστικών ελέγχων μετά από μια εβδομάδα. Τι θα ισχύει σε περίπτωση κρούσματος.

Το απόγευμα της Τρίτης (04/01, 18:00) θα ανακοινωθεί επίσημα το άνοιγμα των σχολείων στις 10 Ιανουαρίου. Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων συνεδρίασε και ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μαζί με την καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου, θα προχωρήσουν στις σχετικές ανακοινώσεις.

Όπως αποφασίστηκε, τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά την ερχόμενη Δευτέρα με όλους ανεξαιρέτως τους μαθητές, άσχετα με το αν έχουν εμβολιαστεί ή όχι, να υποβάλλονται σε τρία self test για την πρώτη εβδομάδα επιστροφής τους στα θρανία. Από την επόμενη εβδομάδα, από τις 17 Ιανουαρίου κι έπειτα δηλαδή, τα self test που θα υποχρεώνονται να κάνουν οι μαθητές θα γίνουν και πάλι δυο, όπως ίσχυσε μέχρι σήμερα.

Σε περίπτωση που υπάρχει θετικό κρούσμα σε μαθητή, όλα τα παιδιά της τάξης του θα υποβάλλονται σε self test καθημερινά. Θα γίνονται, δηλαδή, πέντε την εβδομάδα. Ο θετικός μαθητής θα μπαίνει σε καραντίνα πέντε ημερών και για να επιστρέψει στο σχολείο θα πρέπει να έχει αρνητικό rapid test.

Σχετικά με τους εκπαιδευτικούς, την πρώτη και τη δεύτερη εβδομάδα της επιστροφής στις αίθουσες, θα κάνουν self test και οι εμβολιασμένοι. Οι μη εμβολιασμένοι, ούτως ή άλλως, υποχρεώνονται να κάνουν rapid test και να δηλώνουν το αποτέλεσμα, όπως ισχύει με όλους τους εργαζόμενους.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σχολεία: Προς άνοιγμα για τις 10 Ιανουαρίου – Πώς θα επιστρέψουν οι μαθητές στις αίθουσες

«Δεν μπορούμε να εμβολιάζουμε τον πλανήτη κάθε έξι μήνες» - Τι λέει κορυφαίος Βρετανός επιστήμονας

Η Φάρμα: «Είναι γκόμενά του - Πρέπει να παλέψεις για να κρατήσεις τέτοια γκόμενα» (video)