ΕΛΛΑΔΑ

Σχολεία: Ανοίγουν στις 10 Γενάρη - Στις 18:00 οι ανακοινώσεις από Πλεύρη, Κεραμέως και Παπαευαγγέλου

σχολεία
Ανακοινώσεις για την επανέναρξη των σχολείων το απόγευμα της Τρίτης.
INTIME / ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Σχολεία: «Κλείδωσε» το άνοιγμα στις 10 Ιανουαρίου με τους υπουργούς Υγείας και Παιδείας να προχωρούν σε επίσημες ανακοινώσεις το απόγευμα της Τρίτης (04.01).

Δεδομένο είναι πλέον, όπως αποφασίστηκε στη συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, ότι τα σχολεία θα ανοίξουν στις 10 Ιανουαρίου. Το αυξημένο testing είναι μια από τις εισηγήσεις των ειδικών, ωστόσο, τα μέτρα και τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα τηρούνται θα ανακοινωθούν αναλυτικά το απόγευμα της Τρίτης (04.01) σε έκτακτη ενημέρωση.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως και η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου θα προβούν σε ανακοινώσεις στις 18.00 στο Υπουργείο Υγείας για τα μέτρα που αφορούν τη λειτουργία των σχολείων.

Σχολεία: Τα πρώτα μέτρα για το άνοιγμα

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αυξημένοι έλεγχοι των μαθητών για τυχόν κρούσματα κορονοϊού είναι ένα από τα βασικά μέτρα που θα ανακοινωθούν. Τα self test που έκαναν τα παιδιά κάθε εβδομάδα γίνονται τρία, από δυο που ήταν μέχρι πρότινος, ενώ σε περίπτωση κρούσματος θα διενεργούνται πέντε self test κάθε εβδομάδα στους υπόλοιπους μαθητές, από τρία που γίνονταν ως τώρα. Εξυπακούεται πως σε περίπτωση που ένας μαθητής ανιχνευτεί θετικός, θα παραμένει σε πενταήμερη καραντίνα.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι καθηγητές που είναι εμβολιασμένοι θα πρέπει να κάνουν self test για να προσέρχονται στο σχολείο, ενώ οι μη εμβολιασμένοι θα πρέπει να κάνουν τα rapid test όπως προβλέπεται για όλους τους εργαζόμενους έτσι κι αλλιώς.

Οι λεπτομέρειες και τα αναλυτικά μέτρα για τη λειτουργία των σχολείων αμέσως μετά το διάστημα των διακοπών για τα Χριστούγεννα, θα αναλυθούν από τους υπουργούς και τους ειδικούς στην επίσημη ενημέρωση.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ανοίγουν τα σχολεία τη Δευτέρα - Τι θα ισχύσει για τα τεστ

Τι σημαίνει όταν το self test δείχνει μια αχνή γραμμή

Γαλλία: Συναγερμός από την εμφάνιση νέας μετάλλαξης από το Καμερούν - Τι ξέρουμε μέχρι τώρα