ΕΛΛΑΔΑ

Έκρηξη Γλυφάδα: Ανέλαβε η Δίωξη Εκβιαστών - Επίθεση με... άρωμα νύχτας - Μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών

έκρηξη γλυφάδα
Έκρηξη στη Γλυφάδα.
Newsbomb.gr

Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. που μίλησαν στο Newsbomb.gr για την έκρηξη στο συγκρότημα πολυκατοικιών στη Γλυφάδα.

Η Δίωξη Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής ανέλαβε τελικά την έρευνα για την έκρηξη στο συγκρότημα πολυκατοικιών της οδού Οινόης στη Γλυφάδα, γεγονός που φανερώνει ότι οι Αρχές θεωρούν ότι έχουν να κάνουν με μία πολύ σοβαρή υπόθεση.

Αρχικά την έρευνα είχε αναλάβει η Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής. Αστυνομικές πηγές σημειώνουν ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός περιείχε μεγάλη ποσότητα εκρηκτικής ύλης, με αποτέλεσμα να προκληθούν εκτεταμένες υλικές ζημιές. Το ευτύχημα ήταν ότι την ώρα της έκρηξης (περίπου στις 3.30 το πρωί της Τρίτης) δεν υπήρχε κόσμος στο σημείο, με συνέπεια να μην υπάρχουν τραυματίες.

Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. που μίλησαν στο Newsbomb.gr ανέφεραν ότι ο τρόπος δράσης των ατόμων που έφτιαξαν και τοποθέτησαν τον εκρηκτικό μηχανισμό θυμίζει «πρακτικές» προσώπων που σχετίζονται με τον κόσμο της «νύχτας». Οι ίδιες πηγές εξηγούν ότι αυτό δεν σημαίνει -τουλάχιστον όχι απαραίτητα- ότι ο στόχος της επίθεσης είχε διαφορές με ανθρώπους της νύχτας αλλά ότι τα άτομα που ανέλαβαν να κάνουν την επίθεση μπορεί να σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με τον κόσμο της νύχτας (έχοντας εμπειρία σε τέτοιου είδους ενέργειες).

Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης προσθέτουν: «Στο συγκρότημα πολυκατοικιών δεν μένει κάποιο πρόσωπο που ήταν για τις Αρχές στόχος. Ούτε κάποιο πολύ μεγάλο όνομα του επιχειρηματικού κόσμου. Αυτό που θα γίνει τώρα είναι οι αστυνομικοί να μιλήσουν με έναν προς έναν τους ενοίκους του συγκροτήματος κατοικιών. Χρειάζεται χρόνος και πολύ δουλειά για να εξακριβωθεί ποιος ήταν ο στόχος της επίθεσης».

Σημειώνεται ότι από την έκρηξη προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές στην είσοδο της πολυκατοικίας και σε τουλάχιστον τρία σταθμευμένα αυτοκίνητα, ενώ στο σημείο της έκρηξης δημιουργήθηκε κρατήρας.

Τι δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης στη Γλυφάδα προκαλώντας τρόμο και αναστάτωση.

Ειδικότερα, οι κάτοικοι της οδού Οινόης στη Γλυφάδα πετάχτηκαν έντρομοι τα ξημερώματα από τα κρεβάτια τους, όπου σημειώθηκε η έκρηξη.

«Ακούσαμε ένα πράγμα σαν κεραυνός. Νομίζαμε ότι έβρεχε», δήλωσε πριν από λίγο γυναίκα, κάτοικος της γειτονιάς, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Σοβαρές είναι οι φθορές που έχουν προκληθεί σε σταθμευμένα οχήματα στο σημείο της έκρηξης. Ευτυχώς κανένας δεν τραυματίστηκε.

Οι έρευνες της ΕΛΑΣ

Την ίδια ώρα, είναι σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες της Αστυνομίας για τα πιθανά κίνητρα των δραστών και τον εντοπισμό τους, αλλά μέχρι τώρα δεν έχει προκύψει ότι στην πολυκατοικία διαμένει κάποιο άτομο που έχει χαρακτηριστεί ως στόχος, αλλά και ούτε κάποιο άτομο που έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές.

Γλυφάδα: Οι πρώτες εικόνες και βίντεο από το σημείο της έκρηξης στο συγκρότημα κατοικιών

Από την έκρηξη στην οδό Οινόης 64 σημειώθηκαν φθορές σε τρία σταθμευμένα αυτοκίνητα αλλά και στην είσοδο της πολυκατοικίας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού. Αυτή την ώρα άνδρες της Σήμανσης βρίσκονται επί τόπου προκειμένου να συλλέξουν στοιχεία ενώ λαμβάνονται καταθέσεις από ενοίκους της πολυκατοικίας.

Στην περιοχή της Γλυφάδας βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή άνδρες του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών της ΕΛΑΣ οι οποίοι περισυνέλεξαν υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού.

Για την ώρα παραμένει άγνωστο ποιος ήταν ο στόχος της έκρηξης καθώς στο συγκρότημα των πολυκατοικιών υπάρχουν αρκετά διαμερίσματα με τους αστυνομικούς που έχουν αναλάβει την υπόθεση να διεξάγουν εξονυχιστικές έρευνες.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σχολεία: Με 8.278 θετικά τεστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς ξεκίνησε η εβδομάδα

Καιρός - Μαρουσάκης: Ξεκινά πρώτο ψυχρό κύμα – Έρχονται πυκνές χιονοπτώσεις και -20 βαθμοί Κελσίου

Θεσσαλονίκη: Βρέθηκε η πηγή του «περίεργου» ήχου στα Μετέωρα

Τζώρτζης Μονογυιός: Βίαιος ο θάνατος του – Το σπαρακτικό αντίο της μητέρας του

Survivor Spoiler: Τα δάκρυα του Βαλάντη και ξαφνικά…καβγάς για Κατσαούνη – Μυριέλλα