ΕΛΛΑΔΑ

Ρόδος: Στα λευκά ντύθηκαν όλα τα Δωδεκάνησα

Στα λευκά ντύθηκαν τα Δωδεκάνησα
Στα λευκά ντύθηκαν τα Δωδεκάνησα

Χιονοπτώσεις σε όλα σχεδόν τα Δωδεκάνησα σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας, χωρίς να προκληθούν σοβαρά προβλήματα.

Ιδιαίτερα έντονη ήταν η χιονόπτωση στο νησί της Ρόδου, κυρίως στις ορεινές περιοχές που ντύθηκαν στα λευκά από χθες το απόγευμα (24/1).

Η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ο δήμος Ρόδου, με την συνδρομή της αστυνομίας και εθελοντών έκλεισε τους δρόμους προς τις ορεινές περιοχές του Αταβύρου και του Προφήτη Ηλία και απαγόρευσε την κυκλοφορία, καθώς πολλοί ήταν εκείνοι που ήθελαν να επισκεφθούν τις χιονισμένες περιοχές

Στη διάρκεια της νύχτας οι χιονοπτώσεις επεκτάθηκαν και σε πιο πεδινές περιοχές της Ρόδου, όπου είχε να χιονίσει εδώ και δεκαετίες. Προβλήματα μικρής έκτασης σημειώθηκαν στο οδικό δίκτυο, ενώ προβλήματα στην ηλεκτροδότηση παρουσιάστηκαν στο κέντρο της πόλης και σε περιοχή γύρω από την πόλη στο νησί της Κω.

Σε όλη τη Ρόδο, όπως και σε ολόκληρη τη χώρα, επικράτησαν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και με απόφαση του Δημάρχου Ρόδου, κ. Αντώνη Καμπουράκη τα σχολεία όλων των βαθμίδων θα παραμείνουν κλειστά.

Από το πρωί της Δευτέρας, όλος ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας στο νησί βρισκόταν σε επαγρύπνηση ώστε να διασφαλιστεί όσο γίνεται καλύτερα η προστασία των πολιτών.

Επιπλέον, σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες υπήρχαν εκχιονιστικά…ετοιμοπόλεμα σε περίπτωση που κατά τη διάρκεια της νύχτας ή νωρίς το πρωί που αναμενόταν παγετός και γενικά δημιουργούνταν συνθήκες που χρειαζόταν πιο δραστική παρέμβαση. Επί ποδός ήταν και οι αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου και δη της Καθαριότητας στη Δημοτική Ενότητα Αταβύρου όπου το φαινόμενο ήταν πιο έντονο λόγω του υψομέτρου.

Καθοριστική ήταν και η συμβολή των εθελοντικών οργανώσεων του νησιού, σε κάθε επίπεδο. Χαρακτηριστικό είναι ότι η ΕΘΟΜΑΚ Σαλάκου συνέβαλε στο να κλείσουν οι δρόμοι στον Προφήτη Ηλία, και από την Αγία Ειρήνη και παρέμεναν σε επαγρύπνηση.

Στα λευκά ντύθηκαν και οι ορεινές περιοχές της Κω. Από τη 01:30 τα ξημερώματα της Τρίτης 25 Ιανουαρίου έως και τις πρώτες πρωινές ώρες, έντονη ήταν η χιονόπτωση στις ορεινές περιοχές του νησιού.

Οι κάτοικοι του νησιού από νωρίς το πρωί άρχισαν να ανεβαίνουν στο ορεινό Ασφενδιού για να δουν από κοντά το θέαμα. Να σημειωθεί ότι το οδικό δίκτυο σε κάποια σημεία, ήταν αρκετά επικίνδυνο λόγω ολισθηρότητας, με τους οδηγούς να δέχονται συστάσεις να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Χιόνι έπεσε και στο νησί της Καρπάθου, ενώ σήμερα αναμένονται χιονοπτώσεις και στα υπόλοιπα νησιά.

Πηγή: Rodiaki, Kos24

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Παραμένει το χάος στην Αττική Οδό: Συνεχίζεται ο απεγκλωβισμός των οδηγών - Συγκλονιστικές μαρτυρίες

Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία «Ελπίς» σήμερα - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν περισσότερο

Καιρός - Αρναούτογλου: Πού θα χιονίσει περισσότερο τις επόμενες ώρες - Νέα ψυχρή μάζα από το Σάββατο