ΕΛΛΑΔΑ

Καύσιμα – Ασμάτογλου στο Newsbomb.gr: Ανεξέλεγκτες οι αυξήσεις – Έπρεπε να τις είχαμε προλάβει

Καύσιμα – Ασμάτογλου στο Newsbomb.gr: Ανεξέλεγκτες οι αυξήσεις – Έπρεπε να τις είχαμε προλάβει
Καλπάζουν το τελευταίο διάστημα οι τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές.
INTIME

Βαθιά το χέρι στην τσέπη βάζουν τις τελευταίες ημέρες οι Έλληνες οδηγοί όταν πηγαίνουν στα βενζινάδικα - Οι υψηλές διεθνείς ενεργειακές τιμές αποτυπώνονται ξεκάθαρα στις αντλίες – Τι λέει στο Newsbomb.gr ο αντιπρόεδρος Συνδέσμου Πρατηριούχων και Εμπόρων Καυσίμων, Γιώργος Ασμάτογλου.

Καλπάζουν το τελευταίο διάστημα οι τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές στη σκιά της ρωσο -ουκρανικής κρίσης, αλλά και των μειωμένων αποθεμάτων. Η τιμή του αμερικανικού αργού έσπασε το φράγμα των 91 δολαρίων το βαρέλι για πρώτη φορά μετά τον Οκτώβριο του 2014 ενώ και η τιμή του Μπρεντ βορείου θάλασσας εξακολουθεί να κινείται σε υψηλά επταετίας στα 92,2 δολάρια ανά βαρέλι.

«Σήμερα η μέση τιμή της βενζίνης είναι στα 1,82 ευρώ ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις που κάποιος μπορεί να πληρώσει 1,90 ευρώ ενώ το πετρέλαιο κίνησης κινείτε μεταξύ 1,50 και 1,60 ευρώ. Η κυβέρνηση θα πρέπει να πάρει μέτρα για τη μείωση του φόρου κατανάλωσης και του του ΦΠΑ. Όμως αυτά τα μέτρα στην ουσία θα ληφθούν προκειμένου να ανασχεθεί αυτή η ανεξέλεγκτη αύξηση. Πρόκειται ουσιαστικά για μέτρα ανακούφισης», αναφέρει χαρακτηριστικά στο Newsbomb.gr ο αντιπρόεδρος Συνδέσμου Πρατηριούχων και Εμπόρων Καυσίμων, Γιώργος Ασμάτογλου.

Και πρόσθεσε: «Ωστόσο τα μέτρα αυτά θα έπρεπε να έχουν ληφθεί από το τις αρχές του προηγούμενου έτους όταν άρχισε αυτή η ανοδική τάση ώστε να αποφευχθεί και η αύξηση στα αγαθά».

Πού καταγράφονται οι υψηλότερες τιμές πανελλαδικά

Στις Κυκλάδες η μέση τιμή στις αρχές της εβδομάδας ήταν 2.038 ευρώ, στα Δωδεκάνησα 1,976, στην Ευρυτανία 1,936.

Οι ψηλότερες τιμές:

  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ: 2,038 ευρώ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ: 1,976 ευρώ
  • ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ: 1,936 ευρώ

Eurostat: 5,5% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Ιανουάριο

Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της Eurostat ο πληθωρισμός στην Ελλάδα ανήλθε τον Ιανουάριο στο 5,5% πάνω από το 5,1% που είναι ο μέσος όρος της Ευρωζώνης, επιστρέφοντας στο Β εξάμηνο του 2010 και καταγράφοντας υψηλό 11ετίας.

Μένει να φανεί αν η ΕΛΣΤΑΤ θα ανεβάσει τον πήχη του πληθωρισμού για τον Ιανουάριο. Για τον Δεκέμβριο η Eurostat είχε εκτιμήσει πληθωρισμό 4,4% και η ΕΛΣΤΑΤ τελικά ανακοίνωσε 5,1%.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας από το βήμα της Βουλής, επανέλαβε την εκτίμηση πως η αύξηση του πληθωρισμού θα είναι στο μεγαλύτερο μέρος παροδική.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

«Καίει» το μέτωπο της ακρίβειας: «Φωτιά» η τιμή της βενζίνης – «Αγγίζει» το ρεκόρ του 2012