ΕΛΛΑΔΑ

Αγρότες: Καίνε το τσίπουρο στο μπλόκο του Τυρνάβου – Σύσκεψη στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

Αγρότες Τύρναβος
Μαζικές οι κινητοποιήσεις των αγροτών στη Θεσσαλία
GR Times

Αγρότες: Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις και τα επόμενα 24ωρα, με το μπλόκο του Τυρνάβου να παίρνει φωτιά από το τσίπουρο που προγραμματίζουν να κάψουν οι παραγωγοί. Σύσκεψη στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τις τιμές σε λιπάσματα και ζωοτροφές.

Σε πολλά σημεία της χώρας έχουν ενταθεί οι κινητοποιήσεις των αγροτών. Ένα από αυτά είναι το μπλόκο στην εθνική οδό Λάρισας – Κοζάνης, στο ύψος του Τυρνάβου, όπου την Τετάρτη (09/02) ετοιμάζονται συμβολικές ενέργειες από πλευράς των παραγωγών. Συγκεκριμένα, στις 17:00 το απόγευμα αναμένεται να κάψουν ποσότητα τσίπουρου, έτσι ώστε να περάσουν το μήνυμα στην κυβέρνηση και τον νέο υπουργό, σχετικά με τις τελευταίες αποφάσεις που αφορούν το προϊόν – σύμβολο του Τυρνάβου. Στο σημείο αναμένεται να υπάρχουν 60 με 70 τρακτέρ και να λάβουν χώρα κι άλλες κινητοποιήσεις.

Την ίδια ώρα, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σίμος Κεδίκογλου, συγκάλεσε σύσκεψη για την αύξηση του κόστους στα λιπάσματα και τις ζωοτροφές. Το «παρών» έδωσε και ο ΥφΑΑΤ, Γιώργος Στύλος όπως και παράγοντες της αγοράς αγροτικών εφοδίων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ, όλες οι πλευρές ομόφωνα δεσμεύτηκαν για τη διατήρηση διαύλων επικοινωνίας προς την κατεύθυνση επίλυσης του ζητήματος.

Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Ζωοτροφών (ΣΕΒΙΖ), Βασίλης Σαλάτας, η γενική διευθύντρια του Συνδέσμου Παραγωγών και Εμπόρων Λιπασμάτων (ΣΠΕΛ), Φωτεινή Γιαννακοπούλου, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος στην εταιρεία Φυτοθρεπτική Α.Β.Ε.Ε. και ιδρυτικό μέλος του Συνδέσμου Παραγωγών και Εμπόρων Λιπασμάτων (ΣΠΕΛ), Νίκος Κουτσούγερας και ο προϊστάμενος της διεύθυνσης Προστασίας Ζώων - Φαρμάκων και Κτηνιατρικών Εφαρμογών, Σπυρίδων Ντουντουνάκης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr