ΕΛΛΑΔΑ

Χανιά: Ραγδαίες εξελίξεις για το γηροκομείο που κακοποιούσε ηλικιωμένους – Συλλήψεις από την ΕΛΑΣ

Χανιά: Ραγδαίες εξελίξεις για το γηροκομείο που κακοποιούσε ηλικιωμένους – Συλλήψεις από την ΕΛΑΣ
Καταιγιστικές εξελίξεις αναμένονται σήμερα στην πολύκροτη υπόθεση του γηροκομείου «Αγία Σκέπη» στα Χανιά
ΙΝΤΙΜΕ/Φωτογραφία αρχείου

Καταιγιστικές εξελίξεις αναμένονται σήμερα στην πολύκροτη υπόθεση του γηροκομείου «Αγία Σκέπη» στα Χανιά

Εφόδους σε σπίτια και χώρους σχετιζόμενους τόσο με την ιδιοκτήτρια, όσο και με την διοίκηση αλλά και με τον γιατρό του γηροκομείου «Αγία Σκέπη» στα Χανιά πραγματοποιήσαν αστυνομικοί το πρωί της Τετάρτης και σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας zarpanews.gr έχουν ήδη γίνει οι πρώτες συλλήψεις.

Μια από τις επιχειρήσεις έγινε στην περιοχή του Αγ. Ματθαίου όπου, κατά τις ίδιες πληροφορίες, αστυνομικοί συνέλαβαν εμπλεκόμενο άτομο στην υπόθεση μετά από έρευνα σε βίλα.

Όπως αναφέρουν στην ιστοσελίδα zarpanews.gr αστυνομικές πηγές, τα πρώτα εντάλματα σύλληψης εκδόθηκαν από την περασμένη Παρασκευή και αφορούν έξι εμπλεκόμενους στην υπόθεση, η οποία πλέον παίρνει τον δρόμο της δικαιοσύνης

Οι συλληφθέντες αναμένεται στη συνέχεια να οδηγηθούν αρμοδίως για να απολογηθούν πλέον ως κατηγορούμενοι, αφού τους απαγγελθούν κατηγορίες και ασκηθούν ποινικές διώξεις.

Υπενθυμίζεται πως η έρευνα, ενώ αρχικά είχε εστιάσει στους θανάτους ηλικιωμένων από την αρχή του 2020 μέχρι τον Μάρτιο του 2021, στην συνέχεια επεκτάθηκε προς τα πίσω χρονικά και στην περίοδο 2015-2019. Σύμφωνα με πληροφορίες στη δικογραφία περιλαμβάνονται πάνω από 80 υποθέσεις θανάτων μόνο για τον πρώτο ενάμιση χρόνο που ζητήθηκαν στοιχεία από τα ληξιαρχεία και τα νοσοκομεία, ενώ μετά τη διεύρυνση της έρευνας ο αριθμός των νεκρών ενδέχεται να φτάσει σε εκατοντάδες.

Το κουβάρι των αποκαλύψεων για τις συνθήκες διαμονής στον συγκεκριμένο οίκο ευγηρίας άρχισε να ξετυλίγεται τον περασμένο Απρίλιο, μετά από καταγγελίες πρώην εργαζόμενων στη δομή για βασανιστήρια και κακομεταχείριση των γερόντων στη δομή, ενώ με βάση τις καταγγελίες αυτές διατάχθηκαν και εκταφές θανόντων μέσα στο γηροκομείο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Θρίλερ με το γηροκομείο στα Χανιά: Στο… μικροσκόπιο οι διαθήκες των 68 νεκρών ηλικιωμένων

Συγκλονίζει πρώην εργαζόμενος για το γηροκομείο Χανίων: Είδα να πεθαίνουν - Τους χτυπούσαν

Χανιά: «Ξεσκονίζουν» το γηροκομείο σε βάθος 12ετιας - «Βροχή» οι καταγγελίες για τους ηλικιωμένους