ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Ανάσταση με σκουπίδια

Θεσσαλονίκη: Ανάσταση με σκουπίδια

Το δικό τους Γολγοθά φαίνεται πως βιώνουν οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης, καθώς η πόλη έχει γεμίσει με απορρίμματα, λόγω της αποχής από τις υπερωριακές εργασίες που κήρυξαν οι εργαζόμενοι στον τομέα της καθαριότητας του Δήμου.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου, οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα θα απέχουν από τα καθήκοντά τους το εορταστικό τριήμερο, εις ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μη καταβολή των υπερωριακών αμοιβών τους από το Νοέμβριο του 2011. Την ίδια στιγμή, με την κίνηση αυτή, εκφράζουν την αντίθεσή τους στις ιδιαίτερα χαμηλές τακτικές απολαβές που έλαβαν με τη μισθοδοσία του τρέχοντος μηνός.

Ωστόσο, από τη πλευρά του ο Δήμος υποστηρίζει πως τα δύο αυτά γεγονότα οφείλονται στην εφαρμογή του Ενιαίου Μισθολογίου του Δημοσίου από 1η Απριλίου 2012 με αναδρομική ισχύ από 1η Νοεμβρίου του 2011.

Με την ίδια ανακοίνωση του ο Δήμος Θεσσαλονίκης απευθύνει έκκληση στους πολίτες να περιορίσουν κατά το δυνατό την απόρριψη απορριμμάτων στους κάδους κατά τη διάρκεια του τριημέρου, προκειμένου να αποφευχθεί η συσσώρευση απορριμμάτων στους δρόμους της πόλης και να μη διαταραχθεί η Δημόσια Υγεία.