ΕΛΛΑΔΑ

Επανεμφάνιση Τσιόδρα: Οι προειδοποιήσεις, η μετάλλαξη Όμικρον και το τέλος της πανδημίας

Επανεμφάνιση Τσιόδρα: Οι προειδοποιήσεις, η μετάλλαξη Όμικρον και το τέλος της πανδημίας
Ειδικά για την Ελλάδα ανέφερε ότι παρότι τα κρούσματα είναι πολλά, δεν είναι αντίστοιχος ο αριθμός θανάτων

Τι είπε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας για το τέλος της πανδημίας

Επάνοδο στην κανονικότητα με συνέχιση της επιτήρησης του κορονοϊού που δεν θα μας εγκαταλείψει άμεσα προβλέπει ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

Μιλώντας σε ημερίδα με θέμα «Δύο χρόνια πανδημίας Covid-19: Προκλήσεις και διδάγματα για τις Ένοπλες Δυνάμεις», ο καθηγητής ανέφερε ότι τα μέχρι τώρα δεδομένα δείχνουν ότι η μετάλλαξη «Όμικρον» θα οδηγήσει σε σταθεροποίηση της κατάστασης, ωστόσο προειδοποίησε πάντως ότι είμαστε στο τέλος της «επείγουσας φάσης».

Όπως είπε τους επόμενους μήνες η επιτήρηση θα έχει να κάνει περισσότερο με τις νοσηλείες,τη σοβαρή αναπνευστική νόσο, τις νοσηλείες σε ΜΕΘ, τον αριθμό των διασωληνωμένων και των θανάτων.

Ειδικά για την Ελλάδα ανέφερε ότι παρότι τα κρούσματα είναι πολλά, δεν είναι αντίστοιχος ο αριθμός θανάτων και αυτό οφείλεται στο ότι η Όμικρον οδηγεί σε πιο ήπια νόσο, ενώ αυξάνεται και η εμβολιαστική κάλυψη.

Αναφορικά με τη χρησιμότητα ενός ειδικού εμβολίου για τη μετάλλαξη Όμικρον, ο κ. Τσιόδρας τόνισε ότι τα πειραματικά δεδομένα από πειραματόζωα, δείχνουν ότι οι τρεις δόσεις με το υπάρχον εμβόλιο ίσως είναι καλύτερες από ένα ειδικό εμβόλιο για την Όμικρον.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.