ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Μαρτυρία από γυναίκα που φρόντιζε τη Τζωρτζίνα - «Δεν χρειάζεται να της δώσεις νερό»

Πάτρα: Μαρτυρία από γυναίκα που φρόντιζε τη Τζωρτζίνα - «Δεν χρειάζεται να της δώσεις νερό»
«Δεν χρειάζεται να της δώσεις νερό, δεν έχει 40 βαθμούς έξω», είπε η μητέρα της Τζωρτζίνας.
Pixabay

Εβδομάδα εξελίξεων θα είναι αυτή που διανύουμε για την υπόθεση θανάτου των τριών παιδιών από την Πάτρα.

Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας από μια γυναίκα η οποία είχε αναλάβει την φροντίδα της Τζωρτζίνας, του παιδιού της οικογένειας στην Πάτρα που έφυγε από τη ζωή τρίτο κατά σειρά, μετά τις δύο αδερφές του.

Η εβδομάδα που διανύουμε φαίνεται να έχει αρκετές εξελίξεις σχετικά με την υπόθεση στην Πάτρα. Μέρα με τη μέρα ξεδιπλώνεται ολοένα και περισσότερο το «παζλ«» του θρίλερ.

Η γυναίκα, που φρόντιζε για την αποκατάστασή της όταν η 9χρονη έμεινε τετραπληγική λόγω της εγκεφαλοπάθειας, ανέφερε στην τηλεόραση του MEGA: «Εγώ με τη μητέρα της δεν είχα καλή επικοινωνία. Έτυχε μία ημέρα να λείπει η νοσηλεύτρια για δύο ημέρες και της εξήγησα ότι εγώ σαν υπεύθυνη δεν μπορούσα το παιδί να το δεχτώ για δύο ημέρες, διότι η Τζωρτζίνα σιτιζόταν από γαστροστομία κι εγώ δεν ήξερα. Δηλαδή δεν μπορούσα να εξυπηρετήσω το παιδί».

Συγκλονίζει η απάντηση της μητέρας να στην γυναίκα που φρόντιζε την μικρή Τζωρτζίνα: «Όταν της το είπα έγινε πολύ μεγάλη φασαρία, ότι δεν γίνεται και ότι οφείλω να πάρω το παιδί, κι εάν θα έλειπε ένα μήνα η νοσηλεύτρια. Της λέω «εάν θα έλειπε ένα μήνα θα όφειλα σαν κέντρο να βρω μία λύση, αλλά σας μιλάω για δύο ημέρες». «Όχι», μου λέει, «θα το πάρεις, είσαι υποχρεωμένη». Μα κυρία Ρούλα δεν μπορώ να δώσω ούτε νερό στο παιδί σας. Γυρνάει και μου λέει: «δεν χρειάζεται να της δώσεις νερό, δεν έχει 40 βαθμούς έξω». Της απάντησα “α, συγγνώμη, γιατί εγώ τον χειμώνα έδινα στο παιδί μου νερό”».

«Σε εμάς στο κέντρο το γέλιο και το κακάρισμά της ήταν απίστευτο. Ήταν ευτυχισμένη στο κέντρο», πρόσθεσε η γυναίκα για το πως περνούσε η Τζωρτζίνα στο Κέντρο Αποκατάστασης.

«Για το σπίτι δεν μπορώ να σας πω. Όμως μπορώ να σας πω ότι η συνοδός μου είπε δύο φορές ότι το πήρε κλαμένο. Όπως πολύ άσχημα παραλάβαμε την Τζωρτζίνα μετά την μαγνητική, λίγο πριν φύγει από τη ζωή. Εκείνη τη μέρα το παιδί ήταν χάλια και βέβαια ενημερώσαμε τη μητέρα. Είπαμε ότι μετά από μία ολική νάρκωση, γιατί μας είπε ότι τη μαγνητική την έκανε με ολική νάρκωση, είπαμε ότι ίσως ήταν ακόμα επηρεασμένη», κατέληξε η γυναίκα.

Οι μελανιές της Τζωρτζίνας

H γυναίκα που φρόντιζε την Τζωρτζίνα εξήγησε και πώς προέκυψαν οι μελανιές στο σώμα
της.

«Ένα Σάββατο έλαβε ο κύριος… μία φωτό στο Viber με μελανιές στα χέρια του παιδιού και μου το προώθησε αμέσως, με τη σύσταση της μητέρας, γραπτή σύσταση, να προσέχουμε πιο πολύ πως πιάνουμε το παιδί, γιατί μελανιάζει πιο εύκολα. Του εξήγησα πως είναι αδύνατον να έχει συμβεί στα χέρια μας, ούτε από τη νοσηλεύτρια ούτε από εμένα. Την Τζωρτζίνα την είχαμε παραπάνω από μπιμπελό. Η αλήθεια είναι πήγα την Δευτέρα, το παιδί ήρθε κανονικότατα και εκεί διαπίστωσα ότι οι μελανιές προέρχονταν από μία βίδα», είπε.

«Λόγω της υπερτονίας της κλείδωνε απίστευτα στα χέρια της. Διαπίστωσα πως προερχόταν από μία συγκεκριμένη βίδα στο καρότσι, γι’ αυτό τα σημάδια δεν ήταν της ίδιας ημέρας. Αφού το διαπίστωσα αυτό ζήτησα να μιλήσω και με τους δύο γονείς, όχι μόνο με την κυρία Ρούλα. Στην αρχή μου είπε ότι δεν ήταν εύκολα να μιλήσω και με τον κύριο Μάνο, γιατί έκανε μεταφορές και γύρναγε στις 10 το βράδυ. Περίμενα έναν γονιό να έρθει, να κατεδαφίσει το ΚΔΑΠ βλέποντας το παιδί του με αυτές τις μελανιές. Η αντίδραση ήταν πολύ ήπια σε σημείο παραίνεσης. Εξήγησα ότι θα περιμένω γιατί θέλω να μιλήσω και στους δύο, δεν δέχομαι να μιλήσω στον ένα γονιό. Εγώ δεν γνώριζα εάν ήταν μαζί ή όχι το ζευγάρι, δεν με αφορά», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με όσα είπε η γυναίκα και οι δύο γονείς εμφανίστηκαν την επόμενη ημέρα στο κέντρο αποκατάστασης.

«Ήμουν πολύ επιθετική, γιατί με έπνιγε το δίκιο. Εκείνοι ήταν και οι δύο πολύ συγκαταβατικοί. Μου είπαν ότι εάν είχαν την παραμικρή υποψία ότι μπορεί να την κακοποιούσαμε θα είχαν κινηθεί νομικά και τους απάντησα ότι κι εγώ το ίδιο θα έκανα», κατέληξε.

Το «μη ανακοινώσιμο» συμπέρασμα της ΕΛ.ΑΣ.

Οι Αρχές προσπαθούν εδώ και καιρό να συνθέσουν όλα τα κομμάτια της ιστορίας προκειμένου να ρίξουν φως στην υπόθεση των θανάτων των τριών παιδιών στην Πάτρα και να απαντήσουν στο γιατί τα τρία κοριτσάκια έφυγαν από τη ζωή. Η αστυνομία – σύμφωνα με πληροφορίες – έχει καταλήξει σε ένα συμπέρασμα, το οποίο όμως προς το παρόν είναι μη ανακοινώσιμο.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Newsbomb.gr, οι τοξικολογικές εξετάσεις θα έχουν ολοκληρωθεί –κατά την πιθανότερη εκδοχή- μέχρι το τέλος της εβδομάδας, ενώ εκφράζεται αισιοδοξία ότι θα καταλήξουν σε συμπέρασμα. Μάλιστα, οι ίδιες πηγές ενημέρωσης προσθέτουν ότι «το συμπέρασμα θα είναι σαφές». Τα αποτελέσματα θα διαβιβαστούν στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής που έχει την κεντρική εικόνα για την υπόθεση.

Η ΕΛ.ΑΣ έχει καταλήξει σε ένα συμπέρασμα το οποίο είναι μη ανακοινώσιμο
Για την υπόθεση μίλησε στο MEGA και η δικηγόρος Εβίτα Βαρελά, τονίζοντας ότι «Εάν βρεθεί ότι έχει χορηγηθεί υπερβολική δόση φαρμάκων ή ένδειξη βαρέων μετάλλων τότε πρόκειται για εγκληματική ενέργεια».

Έχει καταλήξει η αστυνομία σε ένα συμπέρασμα, προς το παρόν είναι μη ανακοινώσιμο. Η αστυνομία ξέρει. Πέραν από το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης, θα εξεταστούν και οι καταθέσεις των μαρτύρων, όπως και η μαρτυρία της εργαζόμενης του νοσοκομείου.

Οι τοξικολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας

«Το πόρισμα του ιατροδικαστή, είναι ένα από τα στοιχεία που μπορεί να στηριχθεί ο Εισαγγελέας για να ασκηθεί ποινική δίωξη, εφόσον, αποδειχθεί ασφυκτικός βίαιος θάνατος, αποστέρηση οξυγόνου. Σε συνάρτηση και σε σχέση με τις μαρτυρικές καταθέσεις που δείχνουν ότι κάποιος είναι ύποπτος να έχει διαπράξει ένα έγκλημα, ο Εισαγγελέας θα καταλήξει στο άτομο που θα ασκήσει την δίωξη», συμπλήρωσε η δικηγόρος Εβίτα Βαρελά. «Για την 9χρονη Τζωρτζίνα, οι γιατροί δεν έχουν υπογράψει το πιστοποιητικό θανάτου», κατέληξε.

Οι τοξικολογικές της Τζωρτζίνας «μιλούν» και ξεκλειδώνουν την έρευνα
Όσον αφορά στις κρίσιμες τοξικολογικές εξετάσεις της 9χρονης Τζωρτζίνας, καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν: «Ο ιατρικός φάκελος του παιδιού ανέφερε όλα τα φάρμακα που είχε λάβει το κορίτσι. Τη φαρμακευτική αγωγή δηλαδή που έπαιρνε, η οποία χαρακτηρίζεται βαριά λόγω των προβλημάτων υγείας που είχε η 9χρονη. Η εξέταση πήρε χρόνο γιατί έπρεπε να γίνει η επαλήθευση. Δηλαδή, να ελεγχθεί εάν τα φάρμακα που ανιχνεύτηκαν στον οργανισμό του κοριτσιού συνάδουν με την αγωγή που λάμβανε το παιδί ή εάν υπήρχαν ουσίες στον οργανισμό που δεν συνάδουν με τη φαρμακευτική αγωγή και υπό φυσιολογικές συνθήκες δεν θα έπρεπε να ανιχνευτούν στον οργανισμό. Επίσης, έγινε και ποσοτική μέτρηση. Εάν δηλαδή τα φάρμακα που ανιχνεύτηκαν είχαν χορηγηθεί στο παιδί στις ποσότητες που έπρεπε ή εάν χορηγήθηκαν μεγαλύτερες ποσότητες που θα μπορούσαν να έχουν επιφέρει το θάνατο».

Την ίδια ώρα, στο μικροσκόπιο των αρμόδιων ιατροδικαστών και του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής μπαίνουν νέα δεδομένα που προκύπτουν για τις συνθήκες θανάτου των δύο παιδιών που έφυγαν χρονικά πρώτα από τη ζωή.

Αρμόδιες πηγές σημειώνουν ότι «για τους δύο πρώτους θανάτους, της 3,5 ετών Μαλένας και της 6 μηνών Ίριδας, υπάρχει σειρά ευρημάτων που δείχνουν ότι έφυγαν από ασφυκτικό θάνατο. Μία ανεξήγητη έλλειψη οξυγόνου. Τι προκάλεσε την έλλειψη οξυγόνου; Κάποιος εξωγενής παράγοντας ή κάποια άλλη αιτία; Σε μία από τις δύο αυτές περιπτώσεις υπήρχαν εκδορές στη μύτη, οι οποίες επίσης πρέπει να εξηγηθούν. Επίσης, το πρώτο παιδί, η Μαλένα, νοσηλευόταν στο νοσοκομείο όταν πέθανε. Οι γιατροί δεν θα είχαν διαπιστώσει ότι συντρέχουν αιτίες που προκαλούν ασφυξία; Επίσης, να πούμε ότι η έλλειψη οξυγόνου μπορεί να προκαλέσει και μία σειρά από άλλες βλάβες που μπορεί να περιλαμβάνονται στις ιατροδικαστικές εκθέσεις».

Για την υπόθεση θανάτου της Μαλένας έχει συσταθεί μία άτυπη επιτροπή ιατροδικαστών. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η επιτροπή δεν έχει καταλήξει ακόμα σε συμπεράσματα.

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η λήψη καταθέσεων από το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής. Οι αστυνομικοί έχουν μιλήσει κυρίως με γιατρούς και ιατροδικαστές, οι οποίοι χειρίστηκαν τις τρεις υποθέσεις. Η μητέρα και ο πατέρας των παιδιών δεν έχουν κληθεί για κατάθεση. Το γεγονός ότι δεν έχει κληθεί για κατάθεση, τόσο καιρό μετά την έναρξη της έρευνας, η μητέρα των τριών παιδιών, προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση, καθώς αποτελεί το μοναδικό άνθρωπο που ήταν παρών την ώρα των θανάτων. Αποτελεί δηλαδή το βασικό μάρτυρα της υπόθεσης. Παρά ταύτα μέχρι σήμερα δεν έχει κληθεί για κατάθεση από την Αστυνομία.

Διαβάστε επίσης:

Θάνατος παιδιών στην Πάτρα: «Όλα είναι ψέματα, η Ρούλα δεν έχει ενοχλήσει ποτέ κανέναν»

Πάτρα: Η βασική μάρτυρας και οι ενοχλήσεις της μητέρας των τριών κοριτσιών

Θάνατος παιδιών στην Πάτρα: «Τις επόμενες ημέρες θα έχουμε συλλήψεις»