ΕΛΛΑΔΑ

Πλεύρης για πιστοποιητικό εμβολιασμού: Τι θα αλλάξει από τον Απρίλιο και για όλο το καλοκαίρι

Πλεύρης για πιστοποιητικό εμβολιασμού: Τι θα αλλάξει από τον Απρίλιο και για όλο το καλοκαίρι
Διευκρινίσεις σχετικά με το πιστοποιητικό εμβολιασμού έδωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης
INTIME/Φωτογραφία αρχείου

Διευκρινίσεις σχετικά με το πιστοποιητικό εμβολιασμού έδωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης

Σε διευκρινίσεις για το πιστοποιητικό εμβολιασμού, τους υγειονομικούς που δεν έχουν εμβολιαστεί, την τέταρτη δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό και τα self test προχώρησε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, το πρωί της Δευτέρας.

Όσον αφορά το πιστοποιητικό εμβολιασμού ο υπουργός Υγείας διευκρίνισε στον ΑΝΤ1 ότι δεν θα καταργηθεί αλλά αυτό που μελετάται να γίνει είναι για το διάστημα από τον Απρίλιο έως και το καλοκαίρι να αρθούν οι περιορισμοί που υπάρχουν για την πρόσβαση σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους όσων δεν έχουν εμβολιαστεί.

Επανέλαβε, δε, ότι για τους άνω των 60 ετών το πρόστιμο των 100 ευρώ αναστέλλεται από τις 15 Απριλίου έως τις 30 Αυγούστου προσθέτοντας ότι στη συνέχεια θα υπάρξει επανεξέταση βάσει της πορείας των επιδημιολογικών δεδομένων.

Μιλώντας για την επιδημιολογική εικόνα που υπάρχει σήμερα ο Θάνος Πλεύρης είπε ότι έχει δυο όψεις καθώς από τη μια τα κρούσματα παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, αλλά από την άλλη αυτό δεν αποτυπώνεται σε νοσηλείες, εντός και εκτός ΜΕΘ με τον υπουργό Υγείας να αποδίδει καθοριστικό ρόλο στο γεγονός ότι το 85% των ενηλίκων και το 90% των άνω των 60 είναι εμβολιασμένοι.

Ο Θάνος Πλεύρης ρωτήθηκε και για τους υγειονομικούς που δεν έχουν εμβολιαστεί και ξεκαθάρισε ότι θα παραμείνουν εκτός ΕΣΥ έως και τις 31/12 συμπληρώνοντας ότι η τύχη της ομάδας αυτής θα επανεξεταστεί ανάλογα με το πώς θα εξελίσσεται η πανδημία.

Ο υπουργός Υγείας διευκρίνισε, επίσης, ότι οι μαθητές θα υποχρεούνται στη διενέργεια μόνο ενός self test την εβδομάδα από την 1η Απριλίου και μετά.

Ο υπουργός Υγείας μιλώντας, τέλος, για το θέμα της τέταρτης δόσης του εμβολίου του κορονοϊού είπε ότι αναμένεται να ξεκαθαρίσει μέσα στον Απρίλιο, αφού προηγηθούν οι εισηγήσεις των επιστημόνων.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Πότε πετάμε τις μάσκες σε κλειστούς χώρους - Τι αλλάζει με το πιστοποιητικό εμβολιασμού