ΕΛΛΑΔΑ

Βίντεο που σοκάρει - Παιδιά που έχουν πάρει κεταμίνη δεν μπορούν να σταθούν στα πόδια τους

Βίντεο που σοκάρει - Παιδιά που έχουν πάρει κεταμίνη δεν μπορούν να σταθούν στα πόδια τους
Glomex

Κεταμίνη: Το ευεργετικό φάρμακο που έπεσε σε λάθος χέρια και μετατράπηκε στο δηλητήριο που σκότωσε μέσα σε 20 λεπτά την μικρή Τζωρτζίνα.

Θανατηφόρα δόση κεταμίνης βρέθηκε στο μικρό σωματάκι της Τζωρτζίνας. Ο θάνατός της ήταν βασανιστικός και μαρτυρικός όπως εξηγούν ειδικοί στο Mega.

«Πέφτεις σε μια μαύρη τρύπα και νιώθεις να είσαι εκτός σώματος. Να βλέπεις τον εαυτό σου από απέναντι. Είναι βασανιστικό», δήλωσε η αναισθησιολόγος Κωνσταντίνα Ρωμανά.

«Βιώνει αυτή τη σταδιακή πορεία προς τον θάνατο. Ελπίζω να έχασε τις αισθήσεις της γρήγορα», είπε ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης.

Μαρτυρικές στιγμές που λεπτομερώς είχε περιγράψει και η κατηγορούμενη μητέρα της.

«Πτώση οξυγόνου, προσήλωση βλέμματος, φώναζε, έδειχνε ότι κάτι την ενοχλεί, μελάνιαζε, χανόταν και επανερχόταν στην ζωή», είχε περιγράψει για όσα πάθαινε η μικρή Τζωρτζίνα η Ρούλα.

Το λάθος που την πρόδωσε

Με γνώσεις νοσηλευτικής, η Ρούλα Πισπιρίγκου πιθανόν να γνώριζε πως η κεταμίνη δεν ανιχνεύεται εύκολα στον οργανισμό. Εκείνο που δεν γνώριζε και ουσιαστικά την πρόδωσε είναι πως αν δώσεις σε κάποιον μεγάλη ποσότητα κεταμίνης προκαλείται ακαριαίος θάνατος, η ουσία δεν προλαβαίνει να μεταβολιστεί, και επομένως είναι εντοπίσιμη στο αίμα.

«Αν ο θάνατος επέλθει στα πρώτα 20 λεπτά, οι τοξικολογικές θα βγουν θετικές και θα αναγνωριστεί η ουσία», πρόσθεσε ο κ. Γαλεντέρης.

Οι αστυνομικές αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο αν η ουσία μπορεί να συνδεθεί με τα 9 συνολικά επεισόδια σπασμών που είχε η 9χρονη Τζωρτζίνα και να μιλάμε τελικά για 9 απόπειρες ανθρωποκτονίας.

«Πιθανόν τα επεισόδια να προκλήθηκαν από προσπάθειες παλαιότερες με αποτέλεσμα να εμφανίζει επιληπτικές κρίσεις, προβλήματα κορεσμού, βραδυκαρδίες», είπε ο κ. Γαλεντέρης.

«Προσπαθούσαμε να αποφύγουμε το νοσοκομείο. Μας είπε ότι πονάει η κοιλιά της πολύ και έχει στην πλάτη της μια βόμβα σαν να σκάει. Η Τζωρτζίνα έλεγε θέλω να πάω στον γιατρό», είχε δηλώσει η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Πώς βρέθηκε στα χέρια της

Το κινητό της Ρούλας ίσως δώσει τις απαντήσεις που ψάχνει η ΕΛΑΣ για το πώς βρέθηκε στα χέρια της ένα άκρως ελεγχόμενο φάρμακο που χορηγείται μόνο ενδονοσοκομειακά και σε πιστοποιημένα κτηνιατρεία.

Δεδομένου πως η 33χρονη κατηγορούμενη ήταν μανιώδης χρήστης του διαδικτύου και των online αγορών, οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να είχε προμηθευτεί από εκεί το φάρμακο αρκετούς μήνες πριν.

Η εθιστική Special K

Ένα μικρό παιδί από το Νεπάλ έχει μόλις δεχτεί μια μικρή δόση κεταμίνης. Λίγα λεπτά χειρουργείται ναρκωμένος με ανοιχτά ματιά.

Οι γιατροί χορηγούν κεταμίνη πριν από μεγάλα χειρουργεία για να βυθίσουν τον ασθενή σε αναισθησία και να προκαλέσουν απώλεια μνήμης.

Αυτή την παραζάλη, την αναισθησία και τις παραισθήσεις αναζητούν χρήστες ναρκωτικών από την κεταμίνη που την αποκαλούν Special K.

Δείτε αυτά τα αγόρια στις τουαλέτες ενός μπαρ. Μόλις έχουν καταναλώσει αρκετή δόση κεταμίνης ώστε να μην μπορούν καν να σταθούν στα πόδια τους.

«Πολλές φορές οι χρήστες ναρκωτικών προσπαθούν παράνομα να την προμηθευτούν για να ικανοποιήσουν το στερητικό τους. Γίνεται ενδοφλέβια ή καπνίζεται», δήλωσε ο Αλέξανδρος Καλευράς, Εκπρόσωπος Πανελλήνιας ομοσπονδίας αστυνομικών υπαλλήλων.

Μπορεί η κεταμίνη να είναι δυσεύρετη και να χορηγείται μόνο σε νοσοκομεία και κτηνιατρεία, όμως στον κόσμο των ναρκωτικών είναι μια εύκολα προσβάσιμη και φτηνή τοξική ουσία.

Μία ουσία με ψυχεδελικές ιδιότητες

Στο Mega μίλησε ο Γιώργος Παπαζήσης, αναπληρωτής καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας, ο οποίος μίλησε για την κεταμίνη και τις διάφορες ονομασίες με τις οποίες κυκλοφορεί.

«Είναι μία ιδιαίτερη ουσία που έχει ψυχεδελικές ιδιότητες και παραισθησιογόνο δράση. Είναι μία ουσία που χρησιμοποιείται ως club drug, άρα μπορεί όντως να την βρει ως ουσία κατάχρησης», δήλωσε.