ΕΛΛΑΔΑ

Εκρηκτικός μηχανισμός σε πολυκατοικία Ανακρίτριας στα Ιλίσια - Η Δίωξη Εκβιαστών στην έρευνα

Αστυνομία
Ο εκρηκτικός μηχανισμός τοποθετήθηκε από αγνώστους τα ξημερώματα της Δευτέρας
Intime News

Ο εκρηκτικός μηχανισμός δεν εξερράγη, με τους αστυνομικούς να εκτιμούν ότι είτε υπήρξε αστοχία υλικού είτε λάθος στη συνδεσμολογία είτε οι δράστες δεν ήθελαν να γίνει η έκρηξη αλλά να στείλουν εκφοβιστικό μήνυμα

Το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών ανέλαβε την έρευνα για τον αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό που εντοπίστηκε σε πολυκατοικία στα Ιλίσια όπου διαμένει Ανακρίτρια, η οποία στο παρελθόν είχε ασχοληθεί με υποθέσεις που αφορούν στον αθλητισμό.

Το γεγονός ότι οι Αρχές εκτιμούν ότι στόχος της επίθεσης ήταν να σταλεί «μήνυμα» στην Ανακρίτρια είχε ως αποτέλεσμα η έρευνα να αναβαθμιστεί και να περάσει στα χέρια των αξιωματικών της Δίωξης Εκβιαστών.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός δεν εξερράγη, με τους αστυνομικούς να εκτιμούν ότι είτε υπήρξε αστοχία υλικού είτε λάθος στη συνδεσμολογία είτε οι δράστες δεν ήθελαν να γίνει η έκρηξη αλλά να στείλουν εκφοβιστικό μήνυμα.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός τοποθετήθηκε από αγνώστους τα ξημερώματα της Δευτέρας. Ο μηχανισμός αποτελούνταν από ένα μπιτόνι με εύφλεκτο υγρό και μασούρι με φιτίλι. Αστυνομικοί τον συνέλεξαν και τον μετέφεραν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για τον εντοπισμό δακτυλικών αποτυπωμάτων και γενετικού υλικού.

Παράλληλα, οι αστυνομικοί της Δίωξης Εκβιαστών αναμένεται να βάλουν στο μικροσκόπιο τις υποθέσεις που είχε χειριστεί η Ανακρίτρια για να εντοπίσουν τυχόν άτομα που θα μπορούσαν να έχουν κίνητρο να της επιτεθούν ή να την εκφοβίσουν. Αρμόδιες πηγές σημειώνουν ότι η Ανακρίτρια είχε ασχοληθεί με υποθέσεις από το χώρο του αθλητισμού.