ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Η κρίσιμη κατάθεση που θα «ξεκλειδώσει» την θάνατο της Ίριδας

Πάτρα: Η κρίσιμη κατάθεση που θα «ξεκλειδώσει» την θάνατο της Ίριδας
Πάτρα: Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες της ΕΛΑΣ, της εισαγγελίας και της ανακρίτριας για τον θάνατο της Ίριδας και της Μαλένας
INTIME

Πάτρα: Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες της ΕΛΑΣ, της εισαγγελίας και της ανακρίτριας για τον θάνατο της Ίριδας και της Μαλένας

Από μέρα σε μέρα αναμένεται να καταθέσει η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα που είχε αναλάβει να την υπόθεση θανάτου της Ίριδας τον Μάρτιο του 2021 στο σπίτι της οικογένειας στην Πάτρα. Τότε στην έκθεση της παθολογοανατόμου που μιλούσε για κάτι παθολογικό η κυρία Τσιόλα συμπλήρωσε στην αιτία θανάτου, δηλαδή διπλή αιτία θανάτου, κάτι που δεν συνηθίζεται στις ιατροδικαστικές εκθέσεις.

«Είμαι έτοιμη να καταθέσω στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης και να διευκρινίσω οτιδήποτε μου ζητηθεί» δήλωσε η ιατροδικαστής η οποία μετά τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας, κατάλαβε ότι κάτι ύποπτο μπορεί να κρύβεται πίσω από τους τρεις θανάτους των παιδιών στην ίδια οικογένεια, και γι’ αυτό έσπευσε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πάτρας.

«Στις 2 Φεβρουαρίου του 2022, λίγες ημέρες μετά τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας πήγα στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πάτρας και ζήτησα να γίνει προκαταρκτική εξέταση με θέμα την συνδυαστική μελέτη για τα τρία κορίτσια της οικογένειας προκειμένου να διαλευκανθούν τα αίτια των τριών θανάτων. Προς τιμήν της η εισαγγελία το έπραξε άμεσα» αναφέρει η κυρία Τσιόλα.

Την ίδια ώρα ενώπιον της ανακρίτριας βρέθηκαν χθες, Τρίτη, τέσσερις νοσηλεύτριες από το Καραμανδάνειο νοσοκομείο Πάτρας προκειμένου η δικαστική λειτουργός να σχηματίσει εικόνα για τις συνθήκες νοσηλείας της Τζωρτζίνας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανακρίτρια θα συγκεντρώσει μαρτυρίες από ιατρονοσηλευτικό προσωπικό από όλα τα νοσοκομεία που νοσηλεύτηκε η Τζωρτζίνα προκειμένου να σχηματίσει εικόνα για τις συνθήκες νοσηλείας της – όχι, δηλαδή, μόνο για ό,τι συνέβη στην Πάτρα αλλά και στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Ωνάσειο και το Παίδων.

Σε δεύτερο χρόνο, όπως έγραψε το Newsbomb.gr, θα κληθούν να καταθέσουν και πρόσωπα του οικογενειακού περιβάλλοντος ενώ την ίδια στιγμή η Ρούλα Πισπιρίγκου επιμένει στον ισχυρισμό της ότι είναι αθώα και θα καταθέσει αίτημα αποφυλάκισης.

Το αίτημα της Εισαγγελίας

Σημαντική εξέλιξη είναι το κατεπείγον αίτημα της Εισαγγελίας, σύμφωνα με το οποίο ορίστηκαν δύο ιατροδικαστές για να διερευνήσουν από το «μηδέν» τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας. «Θα επανεξεταστούν όλα τα δεδομένα και θα προσπαθήσουν να βρουν ένα θετικό εύρημα. Μπορεί αυτό το εύρημα είτε να χάθηκε είτε να υποεκτιμήθηκε» δήλωσε ο ιατροδικαστής, Σωκράτης Τσαντίρης.

Οι δύο ιατροδικαστές συμμετείχαν και στην προηγούμενη άτυπη επιτροπή, μόνο που τώρα δεν θα έχουν μαζί τους, την Χριστίνα Τσάκωνα που το 2019 είχε αποδώσει τον θάνατο της Μαλένας σε ηπατική ανεπάρκεια. Εκτιμάται, δε, ότι θα χρειαστεί μέχρι ένας μήνας για να βγάλουν το τελικό τους πόρισμα οι δύο ιατροδικαστές.

Διαβάστε επίσης:

Πάτρα: Αισιοδοξία για «φως» στα αίτια θανάτου Μαλένας και Ίριδας – Γιατί χρειάζεται χρόνος

Θεοδωρικάκος για Πάτρα: «Κάποιοι έχουν χάσει τον ύπνο τους, υπάρχουν σοβαρά στοιχεία»

Ιατροδικαστής Λέων: Αποχώρησε οριστικά από την υπόθεση της Πάτρας – «Έκανα το χρέος μου»