ΕΛΛΑΔΑ

Αντώνης Συκάρης: Ραγίζει καρδιές η σύζυγός του - «Θα ήθελε να «φύγει» σε ένα βουνό»

Αντώνης Συκάρης: Ραγίζει καρδιές η σύζυγός του - «Θα ήθελε να «φύγει» σε ένα βουνό»

«Είναι το καλύτερο τέλος που θα μπορούσε να φανταστεί για εκεί», δήλωσε χαρακτηριστικά  η σύζυγός του.

Στο βουνό Νταουλαγκίρι, που ανήκει στην οροσειρά των Ιμαλαΐων, άφησε την τελευταία του πνοή ο κορυφαίος Έλληνας ορειβάτης Αντώνης Συκάρης, σε ύψος 7.400 μέτρων. Ο 60χρονος, πέθανε από εξάντληση και έλλειψη οξυγόνου, ενώ κατέβαινε από το όρος σκορπώντας ανείπωτη θλίψη σε οικείους και φίλους.

Ραγίζει καρδιές η σύζυγός του, Καλλιόπη η οποία μιλώντας για εκείνον ανέφερε πως είχε αντιληφθεί ότι δεν ήταν σε καλή κατάσταση. Για τον θάνατό του, είπε πως «ήταν το καλύτερο τέλος», καθώς και ο ίδιος θα ήθελε να φύγει σε ένα τέτοιο σημείο.

«Αυτό αγαπούσε και αυτό θα ήθελε»

«Θα ήθελα να μείνει εκεί, γιατί αυτό αγαπούσε και αυτό θα ήθελε και εκείνος. Είναι η μεγαλύτερη τιμή που θα μπορούσε να κάνει ένα βουνό σε ορειβάτη. Είναι το καλύτερο τέλος που θα μπορούσε να φανταστεί για εκεί. Ήξερε πόσο επικίνδυνο είναι και σίγουρα αν ήθελε να φύγει από την ζωή, θα ήθελε να φύγει σε ένα βουνό», ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον Alpha.

Στην ερώτηση για το αν είχε αντιληφθεί την κατάστασή του, απάντησε: «Μα το ήξερα, είχαμε μιλήσει και πιο πριν και μου έλεγε: «δεν είμαι καλά» και οτι «είμαι πάρα πολύ εξαντλημένος». Δεν μπορούσε να μιλήσει καλά, δεν είχε άρθρωση ολόκληρη. Είχε εξαντληθεί και για αυτό έφυγε».