ΕΛΛΑΔΑ

Χειροπέδες σε 56χρονο «κούριερ» που εξαπατούσε πολίτες - Εξιχνιάστηκαν 13 περιπτώσεις απάτης

Χειροπέδες σε «κούριερ» που εξαπατούσε πολίτες και τους άρπαζε χρήματα
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τον εντοπισμό των συνεργών του.
INTIME / Φωτογραφία Αρχείου

Συνελήφθη 56χρονος για απάτες σε βάρος εταιρειών ταχυμεταφορών 

Χειροπέδες φόρεσαν αστυνομικοί του τμήματος Ασφαλείας Κηφισιάς σε έναν 56χρονο ημεδαπό που κατηγορείται για πλαστογραφία πιστοποιητικών και απάτες κατ' επάγγελμα και κατ' εξακολούθηση.

Συγκεκριμένα, ο 56χρονος, από κοινού με τους συνεργούς του που αναζητούνται, πραγματοποιούσαν από το Μάρτιο συστηματικά απάτες σε βάρος υποκαταστημάτων εταιρειών ταχυμεταφορών.

Ως προς τον τρόπο δράσης, οι κατηγορούμενοι εμφανίζονταν ως υποψήφιοι αγοραστές κινητών τηλεφώνων μεγάλης αξίας, και αφού συμφωνούσαν στην τιμή με τους εκάστοτε πωλητές, κανόνιζαν να ολοκληρωθεί η αγοραπωλησία με τη διαδικασία της αντικαταβολής μέσω εταιρείας ταχυμεταφορών.

Στην συνέχεια, οι κατηγορούμενοι χρησιμοποιώντας ψεύτικα προφίλ και παριστάνοντας τους πωλητές των κινητών, έστελναν μήνυμα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας στο υποκατάστημα της εταιρείας ταχυμεταφορών που είχε παραδοθεί το κινητό, στο οποίο αναφερόταν δήθεν συμφωνημένη μείωση στο ποσό της αντικαταβολής, συνήθως στο ένα δέκατο περίπου της αρχικά συμφωνηθείσας τιμής.

Μετά από λίγο εμφανίζονταν ο αγοραστής στο υποκατάστημα και παραλάμβανε το δέμα, καταβάλλοντας το μειωμένο χρηματικό ποσό, σύμφωνα με όσα αναφέρονταν στο μήνυμα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας που είχε ο ίδιος στείλει.

Προκειμένου να δυσχεράνουν την ταυτοποίησή τους, οι κατηγορούμενοι χρησιμοποιούσαν πλαστά έγγραφα ταυτοποίησης κατά την παραλαβή του δέματος από το υποκατάστημα.

Για την σύλληψη του δράστη συγκροτήθηκε ειδική ομάδα αστυνομικών, που επιτηρούσε διακριτικά υποκατάστημα ταχυμεταφορών στην Κηφισιά, που επρόκειτο να γίνει ακόμα μία αγοραπωλησία κινητού με τον ίδιο τρόπο. Μόλις εμφανίστηκε ο 56χρονος με πλαστό δελτίο ταυτότητας για να παραλάβει το δέμα, συνελήφθη.

Από την προανακριτική έρευνα του τμήματος Ασφαλείας Κηφισιάς, εξιχνιάστηκαν επιπλέον 12 περιπτώσεις απάτης με την ίδια μεθοδολογία. Από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του 56χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα έγγραφα τρίτων προσώπων.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τον εντοπισμό των συνεργών του.

Διαβάστε επίσης:

Ασπρόπυργος: Συνελήφθη 27χρονος κατηγορούμενος για ληστεία και αρπαγή