ΕΛΛΑΔΑ

Καβάλα: «Ο 55χρονος σκότωσε τη γυναίκα του από ερωτικό πάθος», ισχυρίζεται η δικηγόρος του

Καβάλα: «Ο 55χρονος σκότωσε την γυναίκα του από ερωτικό πάθος», ισχυρίζεται η δικηγόρος του
Ο 55χρονος δράστης.
INTIME / Φωτογραφία Αρχείου

Καβάλα: Αυτή θα είναι η υπερασπιστική γραμμή του 55χρονου. Την Τρίτη αναμένεται η απολογία του.

Συγκλονίζει η οικογενειακή τραγωδία που έλαβε χώρα το βράδυ της Πέμπτης στην Καβάλα, όταν ένας 55χρονος αποφάσισε να δολοφονήσει την 43χρονη σύζυγό του.

Η δικηγόρος του 55χρονου που ομολόγησε ότι σκότωσε τη γυναίκα του μέσα στο φαρμακείο στην Καβάλα ανέφερε ότι το περιστατικό οφείλεται σε ανθρωποκτονία εν βρασμώ ψυχής που δεν είχε κανένα ίχνος προμελέτης.

Ο 55χρονος που πήρε εξιτήριο την Δευτέρα από το νοσοκομείο μετά την απόπειρα αυτοκτονίας που έκανε οδηγήθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας όπου την Τρίτη αναμένεται να απολογηθεί.

Η δικηγόρος του 55χρονου Ελπίδα Κεβρεκάκη αναφέρεται σε «μια πράξη που δεν έχει ίχνος προμελέτης» και συμπληρώνει πως πρόκειται για «ανθρωποκτονία όχι σε ψυχρή, ήρεμη κατάσταση, αλλά εν βρασμώ ψυχής».

Η ίδια υπογράμμισε ότι «έγινε ένα έγκλημα από ερωτικό πάθος».

Στη συνέχεια, αναφέρει πως όταν ο δράστης αντιλήφθηκε ότι «όντως πέθανε η σύζυγός του, το μόνο που έκανε από εκεί και πέρα ήταν να ψάχνει τρόπο να αυτοκτονήσει».

«Προέβη σε σοβαρή απόπειρα αυτοκτονίας, κόβοντας τις φλέβες του και στα δύο χέρια, αλλά και στο λαιμό. Έκανε και κάποιες άλλες ενέργειες, όλες προς τις τάσεις τις αυτοκτονίας, προκειμένου να τα καταφέρει. Ο ίδιος ειδοποίησε την αστυνομία και ο μόνος λόγος που σώθηκε είναι επειδή έγιναν μεγάλες προσπάθειες από το ΕΚΑΒ και από τους γιατρούς του νοσοκομείου Καβάλας. Δυστυχώς ήθελε να πεθάνει. Δεν τα κατάφερε», είπε.

Κλείνοντας η ίδια θέλει να τονίσει ότι «η πράξη έχει ήδη ομολογηθεί, αλλά μιλάμε για μια πράξη που δεν έχει ίχνος προμελέτης. Δεν υπάρχει κανένα προηγούμενο και καμία καταγγελία από την σύζυγό του με την οποία ήταν τόσα χρόνια παντρεμένοι».

«Την στραγγάλισε με το ένα χέρι, ήταν προμελετημένο», λέει ο δικηγόρος της οικογένειας

Τεράστια οργή επικρατεί στο περιβάλλον της δολοφονημένης γυναίκας στην Καβάλα, η οποία έφυγε από τη ζωή από τα χέρια του συζύγου της.

Μιλώντας στο Live News του MEGA, ο δικηγόρος της οικογένειας, Μανώλης Βονικάκης, τόνισε ότι ο συζυγοκτόνος έχει βγει από το νοσοκομείο αφού είναι καλά στην υγεία του.

Παράλληλα, ο δικηγόρος έκανε γνωστό ότι τα παιδιά είναι σε καλά χέρια, τα έχει αναλάβει ο θείος τους, ο αδερφός της Άιντα, ο Αρτούρο Παπαδόπουλος, ο οποίος ήρθε από τις ΗΠΑ.

«Από τις πρώτες ενέργειες που θα κάνουμε όταν κατακαθίσει λίγο ο κουρνιαχτός, θα είναι να ζητήσουμε την επιμέλεια των δύο ανήλικων παιδιών για να δοθούν στον παππού και στη γιαγιά ή αν είναι δυνατό στον θείο», αποκάλυψε και έκανε γνωστό ότι ο θείος θέλει να πάρει στην Αμερική τα παιδιά.

«Πρώτη φορά σε εσάς θα το δηλώσω, ο άνθρωπος αυτός αυτοτραυματίστηκε για πρώτη φορά, όπως προκύπτει από όλα τα στοιχεία, στις 12 παρά πέντε», κάνοντας λόγο για ψεύτικη απόπειρα αυτοκτονίας.

Ο δικηγόρος της οικογένειας της άτυχης γυναίκας αναφερόμενος στο χρονικό της στυγερής δολοφονίας το απόγευμα της Πέμπτης, αποκάλυψε ότι το έγκλημα ήταν προμελετημένο καθώς «ο δράστης στραγγάλισε την 43χρονη με το ένα χέρι».

«Τρεις ώρες ήταν μέσα στον χώρο και περίμενε να σκοτεινιάσει! Περίμενε στωικά να πέσει το σκοτάδι για να μπορέσει να φύγει. Είχε σχέδιο απόλυτης απομάκρυνσης από το σημείο . Τα γεγονότα δείχνουν άνθρωπο ο οποίος είχε απόλυτη νηφαλιότητα», υποστήριξε ο δικηγόρος της οικογένειας της άτυχης 43χρονης που δολοφονήθηκε από τον 55χρονο σύζυγό της.

Το χρονικό του εγκλήματος

Η αστυνομία φαίνεται πως έχει στα χέρια της βίντεο μέσα από το φαρμακείο της 43χρονης στο οποίο έχουν καταγραφεί καρέ – καρέ όσα φρικτά διαδραματίστηκαν.

Στις 16:30 το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης, το ζευγάρι μπαίνει στο φαρμακείο κρατώντας καφέδες στα χέρια και στη συνέχεια φαίνεται να κατεβαίνουν τα στόρια του καταστήματος Στη συνέχεια, η 43χρονη κάθεται στον υπολογιστή και ο 55χρονος την τραβάει στο καμαράκι.

Το ζευγάρι παραμένει στο καμαράκι 3,5 λεπτά. Όσο χρειάστηκε ο 55χρονος να σκοτώσει με τα ίδια του τα χέρια, στραγγαλίζοντας τη γυναίκα του.

Μετά τη δολοφονία, ο συζυγοκτόνος βγαίνει για λίγο από το καμαράκι κι ύστερα φαίνεται να ξαναμπαίνει στο καμαράκι και να σέρνει από τα μαλλιά το πτώμα της γυναίκας του προς τα έξω.

Επί τρεις ώρες, κοιτά το πτώμα της γυναίκας του και ύστερα αυτοτραυματίζεται στον λαιμό και στα χέρια του. Ο δράστης ειδοποιεί την αστυνομία μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα, έχοντας περάσει σχεδόν 7 ώρες από τη δολοφονία.

Υπό κράτηση αλλά «ενεργός» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Υπενθυμίζεται ότι ο 55χρονος παραμένει νοσηλευόμενος στο νοσοκομείο της Καβάλας, με τους γιατρούς να αποφασίζουν για το πότε θα είναι σε θέση να παρουσιαστεί ενώπιον εισαγγελέα και ανακριτή.

Το γεγονός ότι έχει συλληφθεί και νοσηλεύεται φρουρούμενος, δε δείχνει να τον εμπόδισε στο να ανεβάσει, μέσω κινητού, στο Facebook μια ανάρτηση, την ώρα της κηδείας της 43χρονης, που μόνο οργή θα μπορούσε να προκαλέσει στους συγγενείς της.

«Φεύγεις για πάντα εκεί ψηλά. Με σύννεφα στολισμένη. Ντυμένη νύφη στους Θεούς», έγραψε ο ίδιος στον προσωπικό του λογαριασμό Facebook.

Ο δικηγόρος της οικογένειας της Άιντας, ωστόσο, εκτιμά ότι την ανάρτηση έκανε εκ μέρους του, τρίτο πρόσωπο. Ο 55χρονος ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς ότι την σκότωσε γιατί φοβόταν ότι δε θα τον άφηνε να βλέπει τα παιδιά τους.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση στην 43χρονη φαρμακοποιό, ο δράστης με το αριστερό του χέρι κρατούσε τον λαιμό της γυναίκας και με το άλλο, προσπαθούσε να σταματήσει όποια προσπάθεια έκανε η 43χρονη για να αμυνθεί.

Διαβάστε επίσης:

Καβάλα: Συγκίνηση έξω από το φαρμακείο της 43χρονης που δολοφονήθηκε - Το χρονικό της τραγωδίας

Καβάλα: Βίντεο ντοκουμέντο στα χέρια της Αστυνομίας - Tα μαρτυρικά λεπτά της 43χρονης

Καβάλα: Την στραγγάλισε και κοιτούσε το άψυχο σώμα της 43χρονης για 3 ώρες - Νέες αποκαλύψεις

Καβάλα: «Την έσφιξα στο λαιμό - Δεν ήθελα να την σκοτώσω», λέει ο 55χρονος συζυγοκτόνος