ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά: Προληπτική εκκένωση οικισμού στη Βούλα - Αγγίζουν τα σπίτια οι φλόγες, μάχη για να σωθούν

Φωτιά: Προληπτική εκκένωση οικισμού στη Βούλα - Αγγίζουν τα σπίτια οι φλόγες, μάχη για να σωθούν
Εκκενώνεται προληπτικά οικισμός στη Βούλα λόγω της πυρκαγιάς
Newsbomb.gr / Νίκος Χριστοφάκης

Φωτιά: Μάχη με τις φλόγες σε Γλυφάδα και Βούλα

Επιβεβαιώθηκε η εκτίμηση ότι η πυρκαγιά στη Γλυφάδα μπορεί να επεκταθεί στα επόμενα λεπτά στη Βούλα που εξέφρασε μιλώντας στο Νewsbomb.gr o εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Βασίλης Βαθρακογιάννης καθώς πριν από λίγο ξεκίνησε προληπτική εκκένωση οικισμού στην οδό Αριστείδου στη Βούλα καθώς οι φλόγες πλησιάζουν τα πρώτα σπίτια.

Η μάχη με τις φλόγες συνεχίζεται και στη Γλυφάδα, ενώ στον οικισμό του Πανοράματος στη Βούλα οι Αρχές έχουν αρχίσει να πηγαίνουν πόρτα - πόρτα και να ειδοποιούν τους κατοίκους έτσι ώστε να αποχωρήσουν από τα σπίτια τους, προληπτικά για την ώρα.

Οι φλόγες έχουν φτάσει δίπλα στα πρώτα σπίτια του οικισμού, με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να δίνουν μάχη έτσι ώστε να τα σώσουν.

Οι στιγμές στη Βούλα είναι δραματικές, καθώς οι κάτοικοι βλέπουν τα σπίτια τους να απειλούνται άμεσα από τη φωτιά, την ώρα που καλούνται να αποχωρήσουν από αυτά.

Σπίτια έχουν σχεδόν παραδοθεί στις φλόγες, με τους ισχυρούς ανέμους να δυσχαιρένουν την κατάσταση.

Η κατάσταση γίνεται διαρκώς πιο δύσκολα, με κάποια σπίτια ήδη να βρίσκονται μια ανάσα από το να παραδοθούν στις φλόγες, με την πυροσβεστική να καταβάλει τεράστιες προσπάθειες έτσι ώστε να τα σώσει...

Βίντεο από ένα σπίτι το οποίο δυστυχώς δείχνει να καίγεται από την πυρκαγιά...

Οι άνεμοι δυσκολεύουν το έργο των πυροσβεστών

Όπως είπε ο κ. Βαθρακογιάννης, στην ευρύτερη περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι και δημιουργούνται στροβιλισμοί που δεν μπορούν να ελεχθούν αλλά για την ώρα δεν απειλούνται σπίτια.

Να σημειωθεί πως στο σημείο έχει σπεύσει και το ανακριτικό της Πυροσβεστικής, το οποίο έχει ξεκινήσει ήδη έρευνες.

Δήμαρχος Γλυφάδας: Η φωτιά ξεκίνησε από υποσταθμό του ΔΕΔΔΗΕ

Η φωτιά σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, ξεκίνησε από υποσταθμό του ΔΕΔΔΗΕ στους πρόποδες του Υμηττού, στο τέρμα της οδού Μετσόβου, ενώ λόγω της πυρκαγιάς υπάρχουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Η πυρκαγιά στην άνω Γλυφάδα κατευθύνεται προς το βουνό από το τέρμα της οδού Μετσόβου απ’ όπου ξεκίνησε ενώ έχουν ενισχυθεί τα μέσα πυρόσβεσης.

Μάχη με τις φλόγες στη Γλυφάδα

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά στη Γλυφάδα, στο τέρμα της οδού Μετσόβου κοντά στην περιοχή Πουρνάρι Γλυφάδας.

Επί τόπου έχουν σπεύσει ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις ενώ γίνονται ρίψεις νερού από και εναέριες δυνάμεις.

Στο σημείο επιχειρούν 42 πυροσβέστες με 12 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 4 Α/Φ, 1 Ε/Π καθώς & 1 Ε/Π για εναέριο συντονισμό. Συνδρομή από εθελοντές πυροσβέστες & υδροφόρες ΟΤΑ.

Επιπλέον, στο σημείο πνέουν δυνατοί άνεμοι. Σε κοντινή απόσταση υπάρχουν σπίτια ωστόσο για την ώρα δεν απειλούνται, καθώς οι φλόγες είναι μακριά.

Οι πρώτες εικόνες από το σημείο της φωτιάς:

Δείτε βίντεο:

Σχετικές ειδήσεις